Κόμμα εξουσίας το ΚΕΠ με ιδεολογία τον ανθρωποκεντρικό φιλελευθερισμό
Αισιόδοξος για τη μελλοντική πορεία του κόμματός του εμφανίζεται, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο πρόεδρος του Κινήματος Ελεύθερων Πολιτών, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Δηλώνει ότι στόχος του είναι η εξουσία, και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο δρόμος αυτός να ανοίξει για το ΚΕΠ ακόμη και από τις επόμενες εκλογές.
53
Αισιόδοξος για τη μελλοντική πορεία του κόμματός του εμφανίζεται, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο πρόεδρος του Κινήματος Ελεύθερων Πολιτών, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Δηλώνει ότι στόχος του είναι η εξουσία, και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο δρόμος αυτός να ανοίξει για το ΚΕΠ ακόμη και από τις επόμενες εκλογές.
Ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει ότι «από τη στιγμή που θα χαθούν οι εκλογές για το ΠΑΣΟΚ, σίγουρα θα ανοίξει ο δρόμος για ένα άλλο κόμμα· ποιο θα είναι αυτό μόνο οι εκλογές θα δείξουν». Ορίζει την επιτυχία για το κόμμα του ως μία «πραγματική αλλαγή που πρέπει να συντελεστεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας», η οποία θα επιτευχθεί με τη στήριξη των πολιτών και τη δυναμική παρέμβαση του ΚΕΠ.
Επίσης, επαναλαμβάνει ότι η εξουσία για το κόμμα του είναι στόχος αλλά όχι αυτοσκοπός. Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών δηλώνει ότι «τα παζάρια και οι διαπραγματεύσεις για λόγους εκλογικής σκοπιμότητας» είναι έξω από τις αντιλήψεις του πολιτικού του φορέα, και προσθέτει: «Σε καμία περίπτωση το γνώριμο και ξεπερασμένο σκηνικό των υποκρισιών και της πολιτικής βαρβαρότητας δεν θα μας βρει να ανταποκρινόμαστε σε καμία προσέγγιση».
Απαντώντας σε ερώτηση αν σε κάποια μορφή συνεργασίας νιώθει πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ, ο δήμαρχος Αθηναίων παρατηρεί ότι «το θέμα δεν είναι πόσο κοντά θα νιώθεις σε ένα κόμμα αλλά πόσο μακριά θα σε έχουν οδηγήσει τα κόμματα με τη στάση τους».
Ορίζοντας το ιδεολογικό στίγμα του ΚΕΠ, επισημαίνει ότι είναι «ο άνθρωπος, ο πολίτης, η κοινωνία», και σε παρατήρηση ότι αυτά αποτελούν το επίκεντρο της ιδεολογίας της Αριστεράς, ο κ. Αβραμόπουλος δεν αποφεύγει να τοποθετηθεί λέγοντας: «Αυτή είναι η σύνθεση, το διαλεκτικό αποτέλεσμα: ο ανθρωποκεντρικός φιλελευθερισμός».
Ο ίδιος δίνει ένα παράδειγμα των προτάσεών του για την αποκέντρωση της εξουσίας περιγράφοντας ένα μοντέλο μεταφερόμενης έδρας του αρχηγού του κράτους μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης ανά εξάμηνο.
Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ παρατηρεί ότι συντηρείται λόγω της εξουσίας και πως από την ώρα που θα τη χάσει «θα ακολουθήσει τη νομοτελειακή πορεία του, που είναι η εκ βάθρων ανασύνθεσή του». Επίσης, χαρακτηρίζει τη σημερινή Βουλή εκείνη που «θα μείνει στην Ιστορία επειδή δεν τόλμησε τις μεγάλες και ρηξικέλευθες τομές που έχει ανάγκη ο τόπος».
Ο πρόεδρος του ΚΕΠ καλείται να διατυπώσει τη γνώμη του για πολιτικούς ηγέτες. Για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή δηλώνει ότι έχει «σπουδαία ιστορική προσφορά»· για τον Ανδρέα Παπανδρέου ότι «με την πολιτική του κατάφερε την πολιτική χειραφέτηση ενός σημαντικού τμήματος του λαού»· για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ότι «είναι προσωπικότητα κύρους που θα μπορούσε να είχε προσφέρει πολύ περισσότερα στον τόπο, αν τον ευνοούσε η τότε συγκυρία»· για τον Κώστα Σημίτη ότι «πρόκειται για έναν σοβαρό πολιτικό, που όμως όλο και περισσότερο αποδεικνύεται ότι θα μπορούσε να είχε τολμήσει πιο θαρραλέες αποφάσεις». Τέλος, για τον Κώστα Καραμανλή εκτιμά ότι «είναι πολύ νωρίς να αξιολογηθεί», προσθέτοντας: «Οι πολιτικοί κρινόμαστε τη μέρα που αποχωρούμε».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σοκ στον Βόλο: 52χρονος άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος σε αποθήκη – Τον αναζητούσε ο αδελφός του
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Βήμα βήμα η διαδικασία
- ΠΑΣΟΚ: Αθήνα και Αττική πνίγονται από το κυκλοφοριακό, αλλά η κυβέρνηση δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί η Γραμμή 4 του Μετρό
- «Σε προφορική συμφωνία Μπαρτσελόνα και Ίντερ για τον Μπαστόνι»
- Εκκενώθηκε το Δημαρχείο Καλαμάτας στα πλαίσια άσκησης
- «Με τρυπούσαν αλλά δεν έβγαινε αίμα» – Η αφήγηση ενός από τους τελευταίους «εκκαθαριστές» του Τσερνόμπιλ
- «Ρεσάλτο» των ΗΠΑ σε τάνκερ που υπόκειται σε κυρώσεις
- Έρωτας, ζήλια και φωτιά στη «Γη της ελιάς»: Ραγδαίες εξελίξεις και ένας δεσμός στο χείλος του γκρεμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442