
Ολοκληρώνονται τα έργα συστήματος ILS II τέλη Μαΐου
Στα τέλη Μαΐου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα κατασκευής του συστήματος ILS II στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Βερελής.
69
Στα τέλη Μαΐου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα κατασκευής του συστήματος ILS II στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Βερελής.
«Το συγκεκριμένο σύστημα είναι απαραίτητο προκειμένου να υπάρξει βελτίωση των δυνατοτήτων προσέγγισης του αεροδρομίου με συνθήκες χαμηλής νέφωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βερελής, προσθέτοντας ότι υπολείπεται μόνο η περάτωση του θαλάσσιου τμήματος του έργου.
Μετά την παράδοση του έργου, την κατασκευή του οποίου έχει αναλάβει το ΥΠΕΧΩΔΕ, η πολιτική αεροπορία, σύμφωνα με τον υπουργό, πρόκειται να αναλάβει τη διεθνή ενημέρωση, προκειμένου το σύστημα να χρησιμοποιηθεί επιχειρησιακά μέσα σε διάστημα 50 ημερών από την ολοκλήρωσή του.
Όταν ρωτήθηκε για τις επιφυλάξεις που είχε διατυπώσει κατά το παρελθόν αναφορικά με το αεροδρόμιο των Σπάτων, ο κ. Βερελής διευκρίνισε ότι είχε ζητήσει να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και έλεγχοι που προβλέπονται, προκειμένου να υπάρξει απόλυτη βεβαιότητα για τη σωστή λειτουργία ενός σύνθετου, διεθνούς αεροδρομίου, όπως είναι το «Ελευθέριος Βενιζέλος».
ΜΠΕ
- Εγκρίθηκε στην ΕΕ το συνδυαστικό εμβόλιο της Moderna για Covid και γρίπη
- «Δεν το κουνάει… από την Λίβερπουλ ο Σλοτ»
- ΗΠΑ: Δέκα εξαφανίσεις επιστημόνων έβαλαν φωτιά στο διαδίκτυο – Εργάζονταν σε πυρηνικές και κρίσιμες υπηρεσίες
- Οργή – Ο ιστότοπος που συνδέεται με τον ομαδικό βιασμό της Ζιζέλ Πελικό «επανήλθε»
- Σοκ στον Βόλο: 52χρονος άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος σε αποθήκη – Τον αναζητούσε ο αδελφός του
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Βήμα βήμα η διαδικασία
