
Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται το ναυτικό ατύχημα
Σε ανθρώπινο λάθος αποδίδεται η σύγκρουση των δύο φέριμποτ «Παπαγεωργίου IV» και «Θάσος V» που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Καβάλας - Θάσου, σύμφωνα με τις πρώτες αυτοψίες που διενήργησαν αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος.
53
Σε ανθρώπινο λάθος αποδίδεται η σύγκρουση των δύο φέριμποτ «Παπαγεωργίου IV» και «Θάσος V» που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Καβάλας – Θάσου, σύμφωνα με τις πρώτες αυτοψίες που διενήργησαν αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος.
Εμπειρογνώμονες του Λιμενικού Σώματος διαπίστωσαν ότι την ώρα της σύγκρουσης τα ραντάρ των δύο σκαφών λειτουργούσαν κανονικά, καθώς και ότι η ομίχλη που είχε καλύψει τον κόλπο της Καβάλας σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την αιτία της σύγκρουσης.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «μία έστω στιγμιαία απομάκρυνση του ενός από τους δύο πλοιάρχους από το θάλαμο του ραντάρ έγινε η αιτία του ατυχήματος». Οι ανακριτές αξιωματικοί δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσουν ποιος από τους δύο καπετάνιους έκανε το λάθος, το οποίο θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για δεκάδες επιβάτες.
ΑΠΕ
- Οι σχεδιασμοί της Τουρκίας για το νόμο της «Γαλάζιας Πατρίδας» και η διπλωματική προετοιμασία της Ελλάδας
- Τραμπ και Σι συμφώνησαν να παραμείνουν ανοιχτά τα Στενά του Ορμούζ – Συνάντηση στην Ουάσινγκτον τον Σεπτέμβρη
- Θουκυδίδης: Η πρόγνωση «των μελλόντων έσεσθαι»
- Κικίλιας: Τα θέματα ασφαλείας είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα
- Για πρώτη φορά μετά το 2022, η Σομαλία βρίσκεται ξανα στο κατώφλι του λιμού
- Οριστικά χωρίς κόσμο το Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

