Πέθανε η ιδρύτρια της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού Νινέτ ντε Βαλουά
Μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες στο χώρο του κλασικού χορού, η χορογράφος και ιδρύτρια της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού Νινέτ ντε Βαλουά, πέθανε σε ηλικία 102 ετών στο σπίτι της, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο.
43
Μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες στο χώρο του κλασικού χορού, η χορογράφος και ιδρύτρια της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού Νινέτ ντε Βαλουά, πέθανε σε ηλικία 102 ετών στο σπίτι της, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο.
«Με το θάνατο της Νινέτ ντε Βαλουά, αναγνωρίζουμε το πέρασμα μιας από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της παγκόσμιας τέχνης στον 20ό αιώνα» δήλωσε ο διευθυντής της Ακαδημίας σερ Αντονι Ντάουελ.
Το 1923 η Ντε Βαλουά άφησε τις σκηνές του Λονδίνου και έγινε μέλος του ρωσικού μπαλέτου Ντιαγκίλεφ, από όπου αποχώρησε τρία χρόνια μετά, για να επιστρέψει στη βρετανική πρωτεύουσα και να ιδρύσει τη δική της σχολή κλασικού χορού.
Όπως μεταδίδει το BBC, εκτός από τη Βασιλική Ακαδημία Χορού στο Λονδίνου, η ντέιμ Ντε Βαλουά υπήρξε η ιδρύτρια της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού στο Μπέρμιγχαμ και της Βασιλικής Σχολής Χορού.
Και ως χορογράφος όμως άφησε εποχή. Ακόμη και σήμερα οι παραστάσεις της Job (1931), The Rakes Progress (1935) και Checkmate (1937) εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν.
«Όταν τη γνώρισα στη Βασιλική Σχολή Χορού ήμουν 11 ετών και από τότε αποτέλεσε βασικό κομμάτι της ζωής μου» κατέληξε συγκινημένος ο σερ Ντάουελ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
- OHE: Εγκρίθηκε η θητεία του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ακόμα 4 χρόνια – Ποιοί καταψήφισαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442