Δωρεάν στο εξής η είσοδος στα κρατικά μουσεία της χώρας
Δωρεάν θα είναι στο εξής η είσοδος στα κρατικά μουσεία της Βρετανίας, έπειτα από απόφαση του υπουργού Οικονομικών της χώρας Γκόρντον Μπράουν. Ανακοινώνοντας τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, δήλωσε ότι θα τροποποιηθεί ο νόμος για το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα που θα προκύψει από το νέο μέτρο.
38
Δωρεάν θα είναι στο εξής η είσοδος στα κρατικά μουσεία της Βρετανίας, έπειτα από απόφαση του υπουργού Οικονομικών της χώρας Γκόρντον Μπράουν. Ανακοινώνοντας τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, δήλωσε ότι θα τροποποιηθεί ο νόμος για το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα που θα προκύψει από το νέο μέτρο.
Σύμφωνα με το BBC, το νέο μέτρο θα ισχύσει -μεταξύ άλλων- για τα μουσεία Βικτόρια και Αλμπερτ, Φυσικής Ιστορίας και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δώσει ο αρμόδιος υπουργός Πολιτισμού, Κρις Σμιθ, εντός των προσεχών ημερών.
Η απόφαση της κυβέρνησης του Τόνι Μπλερ προέκυψε έπειτα από μακρόχρονη διαμάχη μεταξύ των υπουργείων Πολιτισμού και Οικονομικών για το ποιο από τα δυο θα σηκώσει το βάρος του οικονομικού ελλείμματος που θα προκύψει. Το μέτρο προκάλεσε την αντίδραση και των κρατικών μουσείων, τα οποία ανησυχούν για το πώς θα αντεπεξέλθουν στην απώλεια κερδών από τα εισιτήρια.
Το μέτρο δεν αναμένεται να επηρεάσει τη λειτουργία των μουσείων στην Ιρλανδία, τη Σκοτία και την Ουαλία, καθώς τα ιδρύματα αυτά χρηματοδοτούνται από τα τοπικά κοινοβούλια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442