
Διαγόρας Χρονόπουλος κατά ηθοποιών και… αντιστρόφως
Δυναμική απάντηση στα περί «ανικανότητας» που είχε προσάψει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), Διαγόρας Χρονόπουλος, στους ηθοποιούς που απασχολεί το θέατρο, έδωσε τη Δευτέρα με μία συνέντευξη Τύπου επιτροπή των θιγόμενων ηθοποιών, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).
45
Δυναμική απάντηση στα περί «ανικανότητας» που είχε προσάψει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), Διαγόρας Χρονόπουλος, στους ηθοποιούς που απασχολεί το θέατρο, έδωσε τη Δευτέρα με μία συνέντευξη Τύπου επιτροπή των θιγόμενων ηθοποιών, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).
Το έναυσμα της διαμάχης είχε δοθεί μετά την πρόσφατη συνέντευξη του κ. Χρονόπουλου στην εφημερίδα Η Καθημερινή, με την οποία ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ καταλόγισε στους ηθοποιούς του θεάτρου «ανικανότητα», εξαιρώντας μόνο έναν πυρήνα επτά ηθοποιών.
Αναφερόμενος στην επίμαχη συνέντευξη του κ. Χρονόπουλου, ο εκπρόσωπος της πενταμελούς επιτροπής των εργαζομένων του ΚΘΒΕ, Κώστας Χαλκιάς, υποστήριξε ότι τέτοιου είδους απόψεις και θέσεις δηλητηριάζουν τις σχέσεις μεταξύ εργαζομένων και καλλιτεχνικής διεύθυνσης καθιστώντας την τελευταία ανεπιθύμητη.
Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΣΕΗ, Aννα Φόνσου, εξέφρασε την άποψη ότι το ΚΘΒΕ ανήκει σε όλους τους Έλληνες ηθοποιούς. Πιο οξύς ο γενικός γραμματέας του σωματείου, Ανδρέας Βαρούχας, χαρακτήρισε τη συνέντευξη του κ. Χρονόπουλου κατάπτυστη και ανήθικη.
Ο Βασίλης Σεϊμένης, μέλος της επιτροπής των εργαζομένων, υπήρξε επίσης ιδιαίτερα επικριτικός εναντίον του κ. Χρονόπουλου κατηγορώντας τον, μεταξύ άλλων, για συνεχιζόμενη αργομισθία, κακές σχέσεις με τους εργαζόμενους, αλαζονεία και υποβάθμιση του εγχώριου καλλιτεχνικού δυναμικού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Ρουμανία: Νέα θραύσματα από drone εντοπίστηκαν κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ρυθμίσεις χρεών: τι μας συμφέρει…
- Δημοτικές εκλογές: Πρώτη στις δημοτικές εκλογές η Φάταχ του παλαιστίνιου προέδρου Αμπάς
- Γιορτή σήμερα 27 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]
- Μίλαν – Γιουβέντους 0-0: «Ροσονέρι» και «Γηραιά Κυρία» δούλεψαν για την πρωτοπόρο Ίντερ




