29

Διαψεύδονται οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στο Internet για επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του Ρώσου τέως προέδρου Μπόρις Γέλτσιν, ο οποίος νοσηλεύεται από τις 30 Ιανουαρίου σε νοσοκομείο της Μόσχας, πάσχοντας από οξεία ιογενή λοίμωξη.

Ρωσικός δικτυακός τόπος ανέφερε χθες, Πέμπτη, ότι ο Γέλτσιν είχε πέσει σε κώμα και οι γιατροί επιστράτευσαν τεχνητά μέσα για την υποστήριξη της αναπνοής του. Οι φήμες πήραν έκταση λόγω των αναρίθμητων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ο Ρώσος τέως πρόεδρος, με αποκορύφωμα το πενταπλό μπαϊπάς στο οποίο υπεβλήθη το 1999.


Ωστόσο, ο εκπρόσωπός του, Βλαντιμίρ Τσεβτσένκο, διέψευσε το δημοσίευμα και τόνισε ότι ο Γέλτσιν «αναρρώνει φυσιολογικά» στο νοσοκομείο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό