30

Ιστορική χαρακτηρίστηκε η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Βιετνάμ, η πρώτη που πραγματοποιεί Ρώσος ηγέτης στη χώρα. Ανταποκρινόμενος στις τιμές και τις αβρότητες των Βιετναμέζων, ανακοίνωσε την Πέμπτη την οριστική διευθέτηση του χρέους της μικρής ασιατικής χώρας προς τη Μόσχα.

Όπως μεταδίδει το BBC, η οικονομική συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο πλευρές προβλέπει την αποπληρωμή του οικονομικού χρέους του Βιετνάμ προς τη Ρωσία σε 23 χρόνια και με δύο τρόπους: εκπαίδευση Βιετναμέζων στη Μόσχα και εξαγωγή προϊόντων, όπως ρύζι και καφές, στη Ρωσία.


Οι δύο χώρες συμφώνησαν επίσης να διευρύνουν τις διμερείς σχέσεις σε όλα τα επίπεδα, κυρίως στον εμπορικό και το στρατιωτικό τομέα. «Θα ήταν πραγματικά ανόητο να μην κρατήσουμε σε υψηλό επίπεδο τις επαφές μας» τόνισε ο Πούτιν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ