
Αφορμή η αμοιβή Λυκουρέζου για ποινική υπόθεση του δήμου
Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε ο Δήμος Κορωπίου, με την οποία ζητά να ακυρωθεί ως παράνομη η απόφαση της επιτροπής της περιφέρειας Αττικής να μην εγκρίνει την καταβολή του ποσού των 7,3 εκατομμυρίων δραχμών στο βουλευτή της ΝΔ και δικηγόρο, Αλέξανδρο Λυκουρέζο, για την υπεράσπιση του δήμου και ενός υπαλλήλου του σε ποινικές υποθέσεις.
55
Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε ο Δήμος Κορωπίου, με την οποία ζητά να ακυρωθεί ως παράνομη η απόφαση της επιτροπής της περιφέρειας Αττικής να μην εγκρίνει την καταβολή του ποσού των 7,3 εκατομμυρίων δραχμών στο βουλευτή της ΝΔ και δικηγόρο, Αλέξανδρο Λυκουρέζο, για την υπεράσπιση του δήμου και ενός υπαλλήλου του σε ποινικές υποθέσεις.
Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου ενέκρινε την αμοιβή του Αλ.Λυκουρέζου, προκειμένου να εκπροσωπήσει ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών υπάλληλο του δήμου, καθώς και για γνωμοδοτήσεις του σχετικά με τα λατομεία της περιοχής.
Ο δημοτικός υπάλληλος, με εντολή του δήμου, παρεμπόδιζε μαζί με άλλους συναδέλφους του φορτηγά αυτοκίνητα να αδειάζουν απορρίμματα στις παλιές εγκαταστάσεις του λατομείου της εταιρείας Αμμος στη θέση Κριέζη του δήμου.
Ωστόσο, η επιτροπή της περιφέρειας Αττικής ακύρωσε ως παράνομη την απόφαση του συμβουλίου του δήμου, με το αιτιολογικό ότι ο δημοτικός κώδικας δεν προβλέπει ότι το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να εγκρίνει με έξοδα του δήμου αμοιβές δικηγόρων για υπεράσπιση υπαλλήλων του ή μελών της διοίκησης του ΝΠΔΔ, που διώκονται για αξιόποινες πράξεις.
Με την προσφυγή του ο Δήμος Κορωπίου στρέφεται εναντίον της επιτροπής και της υπουργού Εσωτερικών, και υποστηρίζει ότι η απόφαση είναι παράνομη και αόριστη. Παράλληλα, σημειώνει ότι ο δημοτικός υπάλληλος ενήργησε με εντολή της δημοτικής αρχής «για να προστατευθούν τα συμφέροντα του δήμου και των κατοίκων του».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οικο-δυστοπία: Πώς Ασία και Αφρική φαντάζονται το τέλος
- Ένα emoji είναι αρκετό για να φέρει την καταστροφή (στη δουλειά)
- Αβεβαιότητα περιβάλλει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ιράν – Τα μηνύματα Τραμπ και δηλώσεις της Τεχεράνης
- Κρις Τζένερ: Η οργή για το λίφτινγκ των 100.000 δολαρίων που «υποχώρησε» πρόωρα
- Ευρώπη: Ο πληθυσμός της ΕΕ θα μειωθεί κατά 12% έως το 2100 – Ποιες χώρες θα πληγούν πλησούν περισσότερο;
- Μάλτα: H χώρα της Ευρώπης που η βενζίνη είναι πάντα φθηνή – Δεν οφείλεται σε κάποιο «μαγικό»



