Υποχώρηση 0,79% του γενικού δείκτη την Τετάρτη
Πτώση 0,79% σημείωσε κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης ο γενικός δείκτης τιμών, ο οποίος έκλεισε στις 3.129,06 μονάδες. Ενώ στην αρχή των συναλλαγών η περιφέρεια βρέθηκε και πάλι στο κέντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, στη συνέχεια δέχτηκε ισχυρές πιέσεις.
50
Πτώση 0,79% σημείωσε κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης ο γενικός δείκτης τιμών, ο οποίος έκλεισε στις 3.129,06 μονάδες. Ενώ στην αρχή των συναλλαγών η περιφέρεια βρέθηκε και πάλι στο κέντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, στη συνέχεια δέχτηκε ισχυρές πιέσεις.
Πάντως, η αγορά -που κατέβαλε αισθητή προσπάθεια ανάκαμψης στο τελευταίο δεκάλεπτο της συνεδρίασης- κατόρθωσε να συγκρατήσει κάποια δυναμική στη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση, καθώς οι εκτεταμένες ρευστοποιήσεις στις συγκεκριμένες μετοχές απορροφήθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Ο όγκος των συναλλαγών προσέγγισε τα επίπεδα των 206,9 εκατ. ευρώ (70,5 δισ. δρχ.), εκ των οποίων μόλις 2,3 εκατ. ευρώ (783,7 εκατ. δρχ.) αντιστοιχούσαν σε προσυμφωνημένα πακέτα.
Καθοδική πορεία ακολούθησαν όλοι οι επιμέρους δείκτες. Η Παράλληλη Αγορά, που λίγο μετά την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης σημείωνε εντυπωσιακή άνοδο άνω του 3,5%, γύρισε το μεσημέρι στο αρνητικό πρόσημο, για να κλείσει τελικά με απώλειες 0,47%.
Τη μεγαλύτερη πτώση, της τάξεως του 2,61%, σημείωσε ο κλάδος των Ασφαλειών. Πονοκέφαλο επιφύλασσε η σημερινή συνεδρίαση και για τους κατόχους μετοχών Κατασκευαστικών εταιρειών, αφού ο συγκεκριμένος δείκτης υποχώρησε κατά 2,50%, ακολουθούμενος από εκείνον των Συμμετοχών (-1,15%).
Απώλειες κατέγραφαν επίσης οι δείκτες των Leasing (-0,39%), των Βιομηχανιών (-0,20%), των εταιρειών Επενδύσεων (-0,22%) και των Τραπεζών (-0,11%).
Ο δείκτης FTSE/ASE MID 40 της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 1,30% έναντι απωλειών 0,84% του FTSE/ASE 20 των blue chips.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα διαβουλεύσεων ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία με διαμεσολάβηση των ΗΠΑ
- Roblox: Η Αίγυπτος προστέθηκε στη λίστα των χωρών που μπλοκάρουν την πρόσβαση στην πλατφόρμα
- Παγκράτι: Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο έξω από τράπεζα
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Το «μαύρο κουτί» της νέας τραγωδίας
- Στη Γερμανία το πιο γερασμένο εργατικό δυναμικό στην Ευρωζώνη
- Οι ευρωπαϊκοί δορυφόροι σε κίνδυνο υποκλοπών από τη Ρωσία

