28

Πτώση κατά 3,9% σημείωσε τον Ιανουάριο η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) η κυβέρνηση της χώρας, επικαλούμενη προκαταρκτικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η βιομηχανική παραγωγή είχε σημειώσει άνοδο της τάξεως του 1,8%. Ωστόσο, με τα σημερινά δεδομένα αναμένεται μία «διόρθωση» το Φεβρουάριο, με άνοδο της τάξεως του 2,7% και περαιτέρω πτώση 1,4% το Μάρτιο.


«Πρόκειται για ένα πολύ ζοφερό νούμερο. Είναι το πρώτο πραγματικό σημάδι ότι η ιαπωνική οικονομία επιβραδύνεται σημαντικά. Ο κίνδυνος της ύφεσης είναι πλέον υπαρκτός» δήλωσε την Τετάρτη στο Reuters ο Γκάρι Έβανς, αναλυτής της HSBC Securities.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό