Πραγματοποιήθηκε η κηδεία του με μουσική συνοδεία από τον Μπόνο
Κηδεύτηκε το Σάββατο στο σαλέ του στη Ροσινιέρ, καντόνι του Βο, στα νοτιοανατολικά της Ελβετίας, ο διάσημος ζωγράφος Μπαλτίς. Στην κηδεία του καλλιτέχνη παρευρέθησαν εκπρόσωποι της γαλλικής, ιταλικής και ελβετικής κυβέρνησης, καθώς και άνθρωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, και τραγούδησε στη μνήμη του ο διάσημος ρόκερ Μπόνο.
0
Κηδεύτηκε το Σάββατο στο σαλέ του στη Ροσινιέρ, καντόνι του Βο, στα νοτιοανατολικά της Ελβετίας, ο διάσημος ζωγράφος Μπαλτίς. Στην κηδεία του καλλιτέχνη παρευρέθησαν εκπρόσωποι της γαλλικής, ιταλικής και ελβετικής κυβέρνησης, καθώς και άνθρωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, και τραγούδησε στη μνήμη του ο διάσημος ρόκερ Μπόνο.
Στην κηδεία προσήλθαν περίπου 350 άνθρωποι, ανάμεσά τους ο διάσημος Γάλλος φωτογράφου Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν, ο πρίγκιπας Αγά Χαν, καθώς και το σούπερ μόντελ Ελ ΜακΦέρσον. Ο Μπόνο και το γκρουπ των U2 ήταν επίσης παρόντες στην κηδεία και συνόδευσαν με τη μουσική τους την τελετή.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Μπαλτίς ήταν πολύ άρρωστος, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και επέστρεψε στο σαλέ του τη βραδιά πριν πεθάνει, επειδή ήθελε να περάσει τις τελευταίες ώρες του στο χώρο όπου έζησε με τη δεύτερη σύζυγό του, Σετσούκο, αλλά και φιλοτέχνησε πολλά από τα έργα του.
Το μνήμα του Μπαλτίς βρίσκεται περίπου 300 μέτρα από τους χώρους του σαλέ.
Ο Μπαλτίς γεννήθηκε το 1908 στο Παρίσι από Πολωνό πατέρα και Εβραία μητέρα, και μεγάλωσε στο Βερολίνο και τη Γενεύη. Ο Γερμανός ποιητής Ράινερ Μαρία Ρίλκε τον βοήθησε να εκθέσει τους πρώτους πίνακές του, όταν ήταν 13 ετών, ενώ η πρώτη του μεγάλη έκθεση έγινε στο Παρίσι το 1934. Ήταν γνωστός για τα προκλητικά ερωτικά θέματα των έργων, στα οποία συχνά πρωταγωνιστούσαν νεαρές γυναίκες και ερωτικές εικόνες ρομαντικών υπάρξεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνάντηση Βαρδακαστάνη με Σπυρόπουλο στη Χαριλάου Τρικούπη – «Καλό αγώνα»
- Μπαρτζώκας: «Θα είναι μια σκληρή σειρά με τη Μονακό – Μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο ο Βεζένκοφ»
- Παγκράτι: Οδηγός μηχανής επιτέθηκε και έσπασε το πόδι 23χρονης γιατί δεν μπορούσε να περιμένει να παρκάρει
- Λειτουργούν οι απαγορεύσεις των social media; Το πείραμα της Αυστραλίας δείχνει να απέτυχε
- Γερμανική Κατοχή: Ο Γολγοθάς του έθνους
- Παράλαβε ό,τι θέλεις, όποτε θέλεις…. τώρα με BOX NOW μόνο με 1€!
- Εξοχικές κατοικίες: Πού βρίσκονται τα φετινά hot spot
- Το Michael έγινε η βιογραφική ταινία με το καλύτερο «άνοιγμα» όλων των εποχών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442