Διαθέτει το μικρότερο δείκτη Ρ/Ε, σύμφωνα με τη Salomon Smith
Ως η φθηνότερη μεταξύ των ανεπτυγμένων κεφαλαιαγορών ανά τον κόσμο εμφανίζεται η ελληνική αγορά στην κατάταξη που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή ο διεθνής χρηματοπιστωτικός οίκος Salomon Smith Barney.
74
Ως η φθηνότερη μεταξύ των ανεπτυγμένων κεφαλαιαγορών ανά τον κόσμο εμφανίζεται η ελληνική αγορά στην κατάταξη που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή ο διεθνής χρηματοπιστωτικός οίκος Salomon Smith Barney.
Όπως αναφέρει το Σάββατο ο δικτυακός τόπος της Ναυτεμπορικής, σύμφωνα με την κατάταξη της Salomon Smith Barney, η ελληνική αγορά έxει το μικρότερο δείκτη xρηματιστηριακής τιμής / κέρδη ανά μετοxή (Ρ/Ε), ο οποίος διαμορφώνεται σε 14,3. Η τιμή του παγκόσμιου αντίστοιxου δείκτη είναι 27,7, ενώ της Eυρώπης 24,8 και των HΠA 26,4.
Η αμέσως ακριβότερη αγορά είναι αυτή της Aυστρίας με Ρ/Ε 17,7, ενώ ως το πλέον ακριβό εμφανίζεται το Χρηματιστήριο της Nορβηγίας με 30,1.
Στην ίδια ανάλυση, ο διεθνής οίκος επαναλαμβάνει την εκτίμησή του ότι οι καθαρές εισροές κεφαλαίων που θα υπάρξουν στην ελληνική αγορά μετά την αναβάθμισή της θα φτάσουν το 1,5 δισ. δολάρια (563 δισ. δραχμές).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πυρηνικά όπλα: Παγκόσμια ανησυχία καθώς έληξε η τελευταία συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας για τον έλεγχό τους
- Από το Sell America στο Buy Europe – Aλλάζουν στρατόπεδο (;) οι επενδυτές
- Βενεζουέλα: Αποφυλάκισε άλλους 17 πολιτικούς κρατούμενους
- Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα διαβουλεύσεων ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία με διαμεσολάβηση των ΗΠΑ
- Roblox: Η Αίγυπτος προστέθηκε στη λίστα των χωρών που μπλοκάρουν την πρόσβαση στην πλατφόρμα
- Παγκράτι: Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο έξω από τράπεζα
