Η σκυτάλη στις δικαστικές αρχές για το θάνατο των νεογνών
Θεσσαλονίκη: Την επέμβαση των δικαστικών αρχών στη συμπρωτεύουσα προκάλεσε ο ξαφνικός θάνατος των τεσσάρων νεογνών που άφησαν την τελευταία τους πνοή χθες στη μαιευτική κλινική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.
Θεσσαλονίκη: Την επέμβαση των δικαστικών αρχών στη συμπρωτεύουσα προκάλεσε ο ξαφνικός θάνατος των τεσσάρων νεογνών που άφησαν την τελευταία τους πνοή χθες στη μαιευτική κλινική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.
Ο προϊστάμενος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Ζαχαρής παρήγγειλε στο συνάδελφό του κ. Μιχαήλο τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ζητώντας να ερευνηθεί αν ο θάνατός τους προκλήθηκε από παραλείψεις των γιατρών και του ιατρικού προσωπικού. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ασκηθούν ποινικές διώξεις.
Η δικαστική έρευνα θα διενεργηθεί από το πολυδύναμο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας, ενώ από τη διοίκηση του νοσοκομείου ξεκίνησε σήμερα και εξέταση για τα ακριβή αίτια του θανάτου των τεσσάρων πρόωρα γεννημένων νεογνών.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του νοσοκομείου Θρασύβουλος Βεντούρης διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τα 40 νεογνά που βρίσκονται σε θερμοκοιτίδες του τμήματος Εντατικής Παρακολούθησης της Νεογνολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου, καθώς οι αιματολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν, μετά το θάνατο των τεσσάρων νεογνών από το μικρόβιο gram αρνητικό, έδειξαν πως δεν έχουν μολυνθεί.
Πηγή: ΜΠΕ
health.in.gr
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Με Ντιναμό Κιέβου ο ΠΑΟΚ – Προκρίθηκαν στα πέναλτι επί της Κλουζ οι Ουκρανοί
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)




























![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442