Έκθεση από το ελληνικό τμήμα του ΙCOMOS
«Τα μνημεία και ο Τύπος» είναι το θέμα της έκθεσης που διοργανώθηκε από τo ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS), η οποία εγκαινιάστηκε χθες, Δευτέρα, στην έδρα του συμβουλίου (Πειραιώς 3) και περιλαμβάνει επιλεγμένα δημοσιεύματα του Τύπου των τελευταίων ετών, κάποια από τα οποία συνέβαλαν στη διάσωση σημαντικών μνημείων.
45
«Τα μνημεία και ο Τύπος» είναι το θέμα της έκθεσης που διοργανώθηκε από τo ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS), η οποία εγκαινιάστηκε χθες, Δευτέρα, στην έδρα του συμβουλίου (Πειραιώς 3) και περιλαμβάνει επιλεγμένα δημοσιεύματα του Τύπου των τελευταίων ετών, κάποια από τα οποία συνέβαλαν στη διάσωση σημαντικών μνημείων.
Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία την Τρίτη, τα εκτιθέμενα άρθρα αναφέρονται σε μνημεία τα οποία κινδυνεύουν από την αδιαφορία, την εγκατάλειψη ή τις κάθε είδους επεμβάσεις στο όνομα της ανάπτυξης. Για τη σημασία της έκθεσης μίλησαν ο γενικός γραμματέας του ICOMOS Ζαν Λουί Λουξέν και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Νίκος Κιάος.
Η παρουσίαση των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων αποσκοπεί στην ενημέρωση για τον κίνδυνο που διατρέχουν τα μνημεία. Όπως πιστεύει το ελληνικό τμήμα του ΙCOMOS, η ευαισθητοποίηση του κοινού είναι στοιχείο απαραίτητο για την ουσιαστική προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Το υλικό της έκθεσης προέρχεται από το αρχείο εφημερίδων της Παλαιάς Βουλής, αλλά και προσωπικά αρχεία δημοσιογράφων και ιδιωτών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
- Καλλιόπη Ταχτσόγλου: Η «Μαρούσκα» από τους «Δύο Ξένους» μιλά για τον ρόλο που της κόστισε στην καριέρα της
- Κως: Καταγγελία για βιασμό 33χρονου στις φυλακές
- Ιράν: Στρίβειν διά των Στενών του Ορμούζ – Η πρόταση Αραγτσί για να ξεπεραστούν τα εμπόδια για τα πυρηνικά
- Παναθηναϊκός: Η Βαλένθια δεν αλλάζει αποδυτήρια για τα play offs, παρά τις διαμαρτυρίες του Άταμαν
- ΠΑΣΟΚ: Ψήφισαν Βαρδακαστάνη και Πολιτικό Συμβούλιο χωρίς να… αρχίσουν τα όργανα – Το μήνυμα εκλογικής ετοιμότητας και ο στόχος της ενότητας
- Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κρήτη
- «Δεν περιμένω συγχώρεση»: Τα σημειώματα του δασκάλου που είναι ύποπτος για την επίθεση στο δείπνο του Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442