Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννησή της
Το Μουσείο Τέχνης της Φιλαδέλφειας φιλοξενεί έως και τις 15 Απριλίου έκθεση αφιερωμένη στην Αλίς Νιλ, μία από τις σημαντικότερες Αμερικανίδες καλλιτέχνιδες του 20ού αιώνα. Η έκθεση διοργανώνεται με την ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων από τη γέννησή της και περιλαμβάνει 75 έργα από όλες τις δημιουργικές της περιόδους.
45
Το Μουσείο Τέχνης της Φιλαδέλφειας φιλοξενεί έως και τις 15 Απριλίου έκθεση αφιερωμένη στην Αλίς Νιλ, μία από τις σημαντικότερες Αμερικανίδες καλλιτέχνιδες του 20ού αιώνα. Η έκθεση διοργανώνεται με την ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων από τη γέννησή της και περιλαμβάνει 75 έργα από όλες τις δημιουργικές της περιόδους.
Η Αλίς Νιλ έζησε μία ιδιαίτερα γεμάτη και προκλητική ζωή, κάτι που αποτυπώνεται και στη δουλειά της. Όπως αναφέρεται στη δικτυακή εφημερίδα ArtDaily τη Δευτέρα, η έκθεση αυτή πραγματοποιείται με τη συνεργασία της οικογένειάς της, και ανάμεσα στα εκτιθέμενα έργα περιλαμβάνονται αρκετά που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ στο κοινό.
Η Αλίς Νιλ γεννήθηκε το 1900 και σπούδασε στη Σχολή Σχεδίου της Φιλαδέλφειας, μία σχολή ειδικά για γυναίκες, από όπου αποφοίτησε το 1925. Στη συνέχεια, βρέθηκε και εργάστηκε για ένα χρόνο στην Αβάνα, για να καταλήξει στη Νέα Υόρκη, όπου και παρέμεινε μέχρι το θάνατό της.
Στη δεκαετία του 30 εργάστηκε στο «μποέμικο» Γκρίνουϊτς Βίλατζ και τα θέματα της δουλειάς της ήταν οι ζωγράφοι και οι ποιητές που σύχναζαν εκεί, καθώς επίσης και η οικογένειά της και οι φίλοι της. Τα έργα της, και ιδίως τα γυμνά της, στα οποία συχνά χρησιμοποιούσε ως μοντέλο τη μικρή της κόρη Ιζαμπέτα, θεωρήθηκαν ιδιαίτερα επαναστατικά για τα ήθη της εποχής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442