
Την Τρίτη το χρονοδιάγραμμα στο ΣτΕ
Σήμερα, Τρίτη, συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα για το νέο ασφαλιστικό φορέα του προσωπικού της ΔΕΗ (βασική ρύθμιση του προγράμματος αναδιάρθρωσης της επιχείρησης), ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινά η λειτουργία του.
61
Σήμερα, Τρίτη, συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα για το νέο ασφαλιστικό φορέα του προσωπικού της ΔΕΗ (βασική ρύθμιση του προγράμματος αναδιάρθρωσης της επιχείρησης), ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινά η λειτουργία του.
Όπως δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Χριστοδουλάκης, απαντώντας σε επερώτηση της ΝΔ για τον Οργανισμό Ασφάλισης Προσωπικού της ΔΕΗ, το νέο ταμείο θα λειτουργήσει εντός των ημερών, ενώ και το θέμα της χρηματοδότησής του έχει λυθεί οριστικά και έτσι δεν υπάρχει πλέον κανένα κώλυμα.
Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, υποστήριξε ότι καθώς το χρέος της εταιρείας προς το Δημόσιο προσεγγίζει τα τρία τρισ. δραχμές, ποσό που δεν έχει εγγραφεί στο δημόσιο χρέος, η χρηματοδότηση του νέου ασφαλιστικού φορέα ενδεχομένως να θεωρηθεί ως «κρατική πριμοδότηση», κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας, με κίνδυνο να χρειαστεί να λογοδοτήσει η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Απαντώντας ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι το χρέος έχει εκδοθεί με τη μορφή τίτλου και δεν υπάρχει λόγος να εγγραφεί στο δημόσιο χρέος της χώρας, και προσέθεσε ότι είναι ανώφελο να δημιουργείται ανασφάλεια στους εργαζόμενους, αλλά και στην πορεία μετοχοποίησης της ΔΕΗ με κινδυνολογίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παγκόσμια επιφυλακή για χολέρα και Mpox
- Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας απαγγέλλει κατηγορίες για επίθεση με βόμβα σε μέλος του Νέου IRA
- Επενδυτικό «ριμπάουντ» από τα private equity: Το NBA Europe προ των πυλών
- Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ 32-33: Προβάδισμα τίτλου η «Ένωση», έσπασε την έδρα
- Γκέρντα Τάρο: Ο Ρόμπερτ Κάπα κι ένας έρωτας μέσα στον πόλεμο

