27

Προθεσμία για τις 22 Φεβρουαρίου ζήτησε και πήρε την Τρίτη από τη 19η τακτική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργος Μπατατούδης, προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά για τη γνωστή υπόθεση με τις μετοχές των εταιρειών του Ιντερσάτ και Εργάς.

Διορία αναμένεται ότι θα ζητήσει και ο χρηματιστής, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση, και κλήθηκε να απολογηθεί συμπληρωματικά.

Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο κατηγορούνται για απάτη και παράβαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, απολογήθηκαν προ ημερών και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Η συμπληρωματική απολογία τους κρίθηκε αναγκαία βάσει νέων στοιχείων που συγκέντρωσε η ανακρίτρια.

Για απάτη και υπεξαίρεση διώκεται πρώην αστυνομικός

Εν τω μεταξύ, περί τις 50 μηνύσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής εναντίον του πρώην αστυνομικού Αθανάσιου Φενέκη, ο οποίος εμφανιζόταν ως χρηματιστηριακός σύμβουλος με γραφείο στην περιοχή Κολωνακίου. Υποστηρίζοντας ότι συγκροτεί σύντομα δική του ΕΛΔΕ, ο Φενέκος εισέπραττε χρηματικά ποσά (από δύο έως δέκα εκατομμύρια δραχμές) από δεκάδες άτομα, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί.

Σε όλους υποσχόταν ότι θα επενδύσει τα χρήματά τους στο ΧΑΑ, έτσι ώστε να έχουν μεγάλα κέρδη. Τα ποσά όμως αυτά ο Φενέκος τα οικειοποιήθηκε, και ήδη, όπως λέγεται, έχει διαφύγει σε χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Εναντίον του Φενέκη ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη, υπεξαίρεση και άλλα αδικήματα, και έχουν εκδοθεί αρκετά εντάλματα για τη σύλληψή του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ