Έναν από τους διασημότερους τσελίστες του κόσμου, τον Μίσα Μάισκι, θα φιλοξενήσει την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Ο Μάισκι θα ερμηνεύσει το έργο του Μπετόβεν «Παραλλαγές σε ένα θέμα από το Μαγικό Αυλό του Μότσαρτ», τη σονάτα Arpegione του Σούμπερτ, το Vocalise και τη σονάτα έργο 40 του Σοστακόβιτς, με τη συνοδεία του Alan Weiss στο πιάνο.
Ο Μίσα Μάισκι είναι ο μοναδικός τσελίστας στον κόσμο που ήταν μαθητής του Ροστρoπόβιτς και του Πιατιγκόρσκι. Ο Ροστροπόβιτς, μάλιστα, χαρακτήριζε τον Μάισκι ένα από τα καταπληκτικά ταλέντα της γενιάς των νέων τσελιστών, ο οποίος παίζει συνδυάζοντας την ποίηση και την ασυνήθιστη αισθαντικότητα με την εξαίρετη τεχνική.
Στις ηχογραφήσεις του Μάισκι περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, «Οι παραλλαγές Ροκοκό» του Τσαϊκόφσκι και «Oι παραλλαγές για τσέλο» του Μπετόβεν, μια παραγωγή που τιμήθηκε με το βραβείο Diapason d Or και ήταν υποψήφια για το βραβείο Grammy.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας