Mε επιτυχία διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο στη Βουδαπέστη ο πρώτος «Χορός των Ελλήνων Ουγγαρίας», η ομογενειακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνοουγγρικό Εμποροβιομηχανικό και Τουριστικό Επιμελητήριο.
Mε επιτυχία διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο στη Βουδαπέστη ο πρώτος «Χορός των Ελλήνων Ουγγαρίας», η ομογενειακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνοουγγρικό Εμποροβιομηχανικό και Τουριστικό Επιμελητήριο.
Στην εκδήλωση προσήλθε μεγάλος αριθμός Ελλήνων από τη Βουδαπέστη και άλλες ουγγρικές πόλεις καθώς και από γειτονικές χώρες, όπως η Αυστρία. Τη διοργάνωση τίμησε και η Βουλή των Ελλήνων, την οποία εκπροσώπησε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Σχέσεων και μέλος της Επιτροπής Αποδήμων, Δημήτριος Αλαμπάνος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του προέδρου του Σώματος, Απόστολου Κακλαμάνη.
Στην ομιλία του ο κ. Αλαμπάνος τόνισε το ενδιαφέρον της ελληνικής πολιτείας για τους απανταχού ομογενείς, αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες της Ουγγαρίας και εξήρε το καλό επίπεδο ανάπτυξης των ελληνοουγγρικών σχέσεων.
Από επίσημης ουγγρικής πλευράς παρέστησαν βουλευτές από όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου καθώς και εκπρόσωποι του δήμου της πρωτεύουσας. Επίσης, παρόντες ήταν διπλωματικοί εκπρόσωποι πολλών πρεσβειών αλλά και ξένοι εμπορικοί σύμβουλοι.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας