Οι διεθνείς «διαδρομές» της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας
Το προγραμματικό πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας παρουσίασε την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος. Αναφερόμενος στις μέχρι στιγμής προγραμματισμένες εκδηλώσεις, ανακοίνωσε το πρόγραμμα «Οι διεθνείς διαδρομές της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας».
Το προγραμματικό πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας παρουσίασε την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος. Αναφερόμενος στις μέχρι στιγμής προγραμματισμένες εκδηλώσεις, ανακοίνωσε το πρόγραμμα «Οι διεθνείς διαδρομές της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας».
Η Πολιτιστική Ολυμπιάδα εξακτινώνεται διεθνώς μέσα από τις οργανωμένες «διαδρομές» που είναι είτε πραγματικές είτε ψηφιακές. Όλοι οι χρήστες του Διαδικτύου καλούνται να μεταδώσουν το μήνυμα της ειρήνης, της δημιουργίας, του πολιτισμού, της ποικιλίας, της ενότητας μέσα από τη διαφορά.
Βασική «πραγματική» αλλά και ψηφιακή διαδρομή είναι η σκυταλοδρομία του πολιτισμού και της ειρήνης, που μεταφέρει το μήνυμα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα που υπάρχουν στον κόσμο: από το Κόσοβο μέχρι την Ιρλανδία και από την Ιερουσαλήμ μέχρι τη Μοζαμβίκη σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, την UNESCO και όλους τους μη κυβερνητικούς οργανισμούς που μπορούν και θέλουν να συμμετάσχουν.
Στόχος είναι η πραγματοποίηση συμβολικών πολιτιστικών εκδηλώσεων, προκειμένου να μεταφερθεί το μήνυμα της ειρήνης, της συμφιλίωσης ή απλώς του «πολιτισμού της επιβίωσης» (π.χ. με τον εμβολιασμό παιδιών σε χώρες του Tρίτου Kόσμου).
Ειδική «διαδρομή» της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας είναι το Πολιτιστικό Δίκτυο των απόδημων Ελλήνων, που συγκροτείται σε συνεργασία με το ΣΑΕ τόσο «πραγματικά» όσο και ψηφιακά.
Οι εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας αναπτύσσονται σε εννέα διαφορετικούς άξονες.
Κάντε κλικ σε καθέναν από αυτούς, για να δείτε αναλυτικά τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας