Κονδύλι 17,5 δισ από την Ελλάδα για την ανάπτυξη της Αλβανίας
Θεσσαλονίκη: Τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της υγείας συζήτησε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης με τον υπουργό Υγείας της Αλβανίας Λέοναρντ Σολίς. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ, παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Γιώργος Αποστολόπουλος.
Θεσσαλονίκη: Τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της υγείας συζήτησε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης με τον υπουργό Υγείας της Αλβανίας Λέοναρντ Σολίς. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ, παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Γιώργος Αποστολόπουλος.
Ο κ. Πασχαλίδης σημείωσε ότι το γραφείο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων που θα δημιουργηθεί στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης θα παρακολουθήσει πολλά προγράμματα ανασυγκρότησης, τα οποία αφορούν σε όλες τις χώρες της Βαλκανικής και στα οποία περιλαμβάνονται και υποπρογράμματα για την υγεία.
Τόνισε μάλιστα ότι το ελληνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, για το οποίο θα είναι υπεύθυνο το ΥΜΑΘ, προβλέπει για την Αλβανία 17,5 δισεκατομμύρια δραχμές και επανέλαβε ότι το σχέδιο αυτό βασίζεται στην οικονομική ανάπτυξη, την εμπέδωση της δημοκρατίας, τη διαπεριφερειακή συνεργασία, το απαραβίαστο των συνόρων και τη σταδιακή ενσωμάτωση των χωρών της Βαλκανικής στην ΕΕ.
Παράλληλα, επισήμανε ότι τους παραπάνω στόχους δεν μπορούν να τους πετύχουν μόνες τους οι κυβερνήσεις, αλλά απαιτείται η συμβολή της κοινωνίας των πολιτών και των επιχειρηματιών, ενώ χαρακτήρισε τον κ. Αποστολόπουλο έναν από τους πρωταγωνιστές της ανασυγκρότησης.
Από την πλευρά του ο κ. Σόλις είπε ότι η Αλβανία προχωρά στο δρόμο της ανάπτυξης με ταχύ ρυθμό, για να καταλήξει ότι οι επιχειρηματίες και οι επενδυτές είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα του ώστε να συμβάλουν στην ανάπτυξη.
health.in.gr
- Πέρασε από την Ελβετία η Λιόν (1-0), τέταρτη σερί νίκη για την Άστον Βίλα (1-0) – Η βαθμολογία του Europa League
- Γαλλία: Δεσμεύεται ότι δεν θα εγκαταλείψει τους Κούρδους της Συρίας – Επεισόδια σε διαδήλωση στη Μασσαλία
- Δανία: Βλέπει μια ευκαιρία για «ουσιαστική διαπραγμάτευση» με τις ΗΠΑ, λέει ο ΥΠΕΞ Ράσμουσεν
- LIVE: Μπράγκα – Νότιγχαμ Φόρεστ
- LIVE: Ουτρέχτη – Γκενκ
- LIVE: Ρόμα – Στουτγκάρδη