Αρνητική η Βουλή για την άρση ασυλίας τεσσάρων βουλευτών
Κατά της άρσης της ασυλίας των βουλευτών Λιάνας Κανέλλη (Α Αθηνών, ΚΚΕ), Μαρίας Δαμανάκη (Β Αθηνών, ΣΥΝ), Κωνσταντίνου Τσίμα (Καβάλας, ΠΑΣΟΚ) και Κωνσταντίνου Τασούλα (Ιωαννίνων, ΝΔ) τάχθηκαν την Τρίτη οι εισηγητές όλων των πολιτικών κομμάτων στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
25
Κατά της άρσης της ασυλίας των βουλευτών Λιάνας Κανέλλη (Α Αθηνών, ΚΚΕ), Μαρίας Δαμανάκη (Β Αθηνών, ΣΥΝ), Κωνσταντίνου Τσίμα (Καβάλας, ΠΑΣΟΚ) και Κωνσταντίνου Τασούλα (Ιωαννίνων, ΝΔ) τάχθηκαν την Τρίτη οι εισηγητές όλων των πολιτικών κομμάτων στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Με αφορμή την υπόθεση της Μ.Δαμανάκη, οι εισηγητές ζήτησαν από τους αρμόδιους εισαγγελείς να μη διαβιβάζουν «για ψύλλου πήδημα και χωρίς να βασανίζουν τις σχετικές δικογραφίες στη Βουλή».
Η βουλευτής του ΣΥΝ και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων Μαρία Δαμανάκη είχε μηνυθεί από τους κατοίκους της περιοχής Ψυρρή για απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο της πρωτεύουσας, βάσει της οποίας χορηγήθηκαν άδειες μικροπωλητών στην περιοχή τους.
Η Λιάνα Κανέλλη είχε μηνυθεί από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Ευάγγελο Γιαννόπουλο, για άρθρα που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Νέμεσις (το οποίο εκδίδει η βουλευτής) και αναφέρονταν στις θέσεις του υπερνομάρχη Αττικής, Θεόδωρου Κατριβάνου, που αμφισβητούσαν την αντιστασιακή δράση του κ. Γιαννόπουλου.
Οι εισηγητές των κομμάτων τόνισαν ότι η υπόθεση αφορά σε πολιτική αντιδικία των βουλευτών. Επίσης, οι εισηγητές απέρριψαν τις αιτήσεις άρσης ασυλίας κατά των Τσίμα και Τασούλα, με το σκεπτικό ότι αφορούσαν σε πολιτικές αποφάσεις που έλαβαν στο παρελθόν· ο κ. Τσίμας ως γγ της Περιφέρειας Δ.Μακεδονίας και ο κ. Τασούλας ως δήμαρχος Κηφισιάς. Το θέμα της άρσης της ασυλίας θα επανέλθει στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στεγαστική πολιτική: Από τις διαπιστώσεις στις πράξεις – Ρηξικέλευθη πολιτική πρόταση του ΠΑΝΣΥΠΟ
- Πώς το ισχυρότερο αγροτικό λόμπι στην Ευρώπη «έθαψε» τη νομοθεσία της ΕΕ για τα φυτοφάρμακα
- Χάντμπολ: Ο Σμιτ μετά τα 1100 γκολ στη Γερμανία έπιασε λιμάνι καθώς ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό
- Λένα Ζευγαρά: Κάνει προεκλογική εκστρατεία με το νέο της τραγούδι «Θα, θα»
- Πυροσβεστική: Ρεκόρ με 13 συλλήψεις σε ένα διήμερο για εμπρησμούς από αμέλεια
- Ο ΠΑΟΚ Ανακοίνωσε τον Όσμαν με βίντεο – Η μέρα και η ώρα της παρουσίασής του
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σέρρες
- Μπορεί μια πίτσα να μαρτυρήσει πότε δουλεύετε υπερωρίες και πότε έρχεται γεωπολιτικός «σεισμός»;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442