
«Tα φώτα της ράμπας» ανάβουν από την Ορχήστρα των Χρωμάτων στο Τριανόν Filmcenter
Τη Δευτέρα το βράδυ στις 9:00 στο Τριανόν Filmcenter η Ορχήστρα των Χρωμάτων θα ερμηνεύσει μουσική από τις ταινίες του μεγάλου δημιουργού Τσάρλι Τσάπλιν. Στη συνέχεια, θα προβληθεί η βραβευμένη με Όσκαρ μουσικής ταινία «Τα φώτα της ράμπας», στην οποία συνθέτης είναι ο ίδιος ο Τσάπλιν.
69
Τη Δευτέρα το βράδυ στις 9:00 στο Τριανόν Filmcenter η Ορχήστρα των Χρωμάτων θα ερμηνεύσει μουσική από τις ταινίες του μεγάλου δημιουργού Τσάρλι Τσάπλιν. Στη συνέχεια, θα προβληθεί η βραβευμένη με Όσκαρ μουσικής ταινία «Τα φώτα της ράμπας», στην οποία συνθέτης είναι ο ίδιος ο Τσάπλιν.
Όπως γράφει η Ελευθεροτυπία, «Τα φώτα της ράμπας» είναι η τελευταία ταινία που γύρισε ο Τσάπλιν στο Χόλιγουντ (1952), και προβλήθηκε στην Αμερική 20 χρόνια αργότερα, το 1972, χρονιά την οποία του απονεμήθηκε το μοναδικό Όσκαρ της μακράς καριέρας του για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο. Το 1953 ο μεγάλος σκηνοθέτης και ηθοποιός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ και να μεταβεί στην Ευρώπη, όπως πολλοί μεγάλοι δημιουργοί, εξαιτίας του μακαρθισμού.
Το φιλμ αναφέρεται στον Καλβέρο, έναν ξεπεσμένο αλκοολικό κωμικό, ο οποίος δεν προκαλεί γέλιο σε κανέναν πλέον και σώζει από την αυτοκτονία μία νεαρή χορεύτρια. Ο Καλβέρο καταφέρνει να της δώσει ξανά αυτοπεποίθηση, να την κάνει αστέρι, αλλά να επιστρέψει και ο ίδιος στο χώρο του θεάματος. Πρόκειται για μια ιστορία με ανθρωπιστικές και φιλοσοφικές προεκτάσεις, με τον ήρωα να αναρωτιέται σε μία κλασική σκηνή: «Δεν έχω επιτυχία επειδή είμαι αλκοολικός ή είμαι αλκοολικός επειδή δεν έχω επιτυχία;».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αποπομπή του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Καν – Τι συμβαίνει με τα ενεργά εντάλματα σύλληψης
- Έκτακτη σύγκλιση του διυπουργικού οργάνου διαχείρισης κρίσεων στην Γαλλία για την καταστροφική δασική πυρκαγιά
- Πληθωρισμός: Εκρηκτικό μείγμα από πετρελαϊκή κρίση και «Ελ Νίνιο»
- Πυροβολισμοί στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης – Ένας άνδρας στο νοσοκομείο
- Άλλος για το Μπρόντγουεϊ; Ο Ντουέιν Τζόνσον θέλει να ανέβει στη θεατρική σκηνή της Νέας Υόρκης
- Μάντσεστερ Σίτι: «Ο Ρόδρι θέλει να συνεχίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης»




