Η λύση για το «σύνδρομο της οικονομικής θέσης» από Αυστραλό βουλευτή
Σίδνεϊ: Αυστραλός βουλευτής προτείνει να τοποθετούνται στα αεροσκάφη κυλιόμενοι διάδρομοι, όπου οι επιβάτες θα περπατούν κατά τη διάρκεια της πτήσης, ως λύση για το "σύνδρομο της οικονομικής θέσης".
Σίδνεϊ: Αυστραλός βουλευτής προτείνει να τοποθετούνται στα αεροσκάφη κυλιόμενοι διάδρομοι, όπου οι επιβάτες θα περπατούν κατά τη διάρκεια της πτήσης, ως λύση για το «σύνδρομο της οικονομικής θέσης».
Η πρόταση του Αυστραλού πολιτικού έγινε έπειτα από θανάτους επιβατών λόγω του «συνδρόμου της οικονομικής θέσης», δηλαδή της εν τω βάθει θρόμβωσης, που μπορεί να αποβεί μοιραία, ύστερα από την επί ώρες καθιστή θέση σε μακράς διάρκειας πτήση.
Ο βουλευτής έκανε τη συγκεκριμένη πρόταση σε επιστολή που απέστειλε στις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της χώρας του, όπως η Quantas και η Ansett, καθώς και στον πρωθυπουργό Τζον Χάουαρντ.
Εξάλλου, δικηγορικά γραφεία στην Αυστραλία ετοιμάζουν αγωγές για λογαριασμό 800 πελατών τους που διεκδικούν αποζημίωση για το θάνατο οικείων τους ή για βλάβες που προκλήθηκαν στους ίδιους εξαιτίας του «συνδρόμου της οικονομικής θέσης» έπειτα από μακρινό αεροπορικό ταξίδι.
Στη Βρετανία δύο επιβάτες που ανέφεραν ότι παρουσίασαν θρομβώσεις στο αίμα, επειδή κάθονταν στην τουριστική θέση κατά τη διάρκεια μιας πολύωρης πτήσης, υπέβαλαν μήνυση κατά των βρετανικών εταιρειών British Airways και Airtours, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της στο φύλλο της Τρίτης η εφημερίδα Evening Standard.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Συνελήφθη ο τράπερ Ivan Greko – Αγνόησε την αποφυλάκιση με κατ’ οίκον περιορισμό και οι άλλες «αμαρτίες»
- Αγρότης με δεσμευμένο λογαριασμό: «Δεν έχω ούτε ένα ευρώ» – H κυβέρνηση «λειτουργεί με πρακτικές Βόρειας Κορέας»
- Η Ρωσία στοχεύει να στρατολογήσει πάνω από 400.000 στρατιώτες το 2026
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]
- Μπαλωθιές στο Ηράκλειο: Αδέσποτη σφαίρα κατέληξε σε διπλανό σπίτι
- Πίζα – Γιουβέντους 0-2: Χτίζει σερί η Μεγάλη Κυρία
