
Νέα έργα σύγχρονης τέχνης στην «υπόγεια» Αθήνα
Νέα έργα σύγχρονης τέχνης κοσμούν από το βράδυ της Τετάρτης τους σταθμούς του μετρό της Εθνικής Αμυνας και των Αμπελοκήπων. Τα έργα παρουσίασε σε επίσημη... «υπόγεια» τελετή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης.
69
Νέα έργα σύγχρονης τέχνης κοσμούν από το βράδυ της Τετάρτης τους σταθμούς του μετρό της Εθνικής Αμυνας και των Αμπελοκήπων. Τα έργα παρουσίασε σε επίσημη… «υπόγεια» τελετή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης.
Σύμφωνα με Τα Νέα, στο πρώτο επίπεδο του σταθμού των Αμπελοκήπων εκτίθεται το έργο του Κώστα Τσόκλη «Υπόγειο Πάρκο», το οποίο περιλαμβάνει δώδεκα γλυπτά δένδρα με ζωγραφικές παρεμβάσεις από τον καλλιτέχνη.
Στο δεύτερο επίπεδο του ίδιου σταθμού εγκαινιάστηκαν οι δημιουργίες τριών σημαντικών γλυπτών. Πρόκειται για το έργο του Μακεδόνα Δημήτρη Καλαμάρα «Θνήσκων Πολεμιστής» (ένα χάλκινο γλυπτό του 1971, που ο καλλιτέχνης φιλοτέχνησε για να αποδώσει τιμή σε όσους θυσιάστηκαν για την πατρίδα), το έργο αφηρημένης γλυπτικής του Κλέαρχου Λουκόπουλου «Στήλη» (το οποίο υπερβαίνει σε ύψος τα δύο μέτρα) και τη «Νέα Γενιά ΙΧ» του Κώστα Κουλεντιανού.
Μετά το πέρας της τελετής, οι επίσημοι αποβιβάστηκαν στο σταθμό των Αμπελοκήπων, όπου παρουσιάστηκε το έργο «Πομπή» του διακεκριμένου στην Ελλάδα και το εξωτερικό Στίβεν Αντωνάκου. Είναι ένα σύνολο φωτεινών, έγχρωμων συνθέσεων με καμπύλα και ορθογώνια σχήματα που διατρέχουν όλους τους χώρους του σταθμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άργος: Επεισόδια στην πορεία για τον 20χρονο Θοδωρή – Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ
- Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα για το φιλικό με την Άλκμααρ (pic)
- Με νέα ρεκόρ έκλεισε η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων
- Εθνική Ελλάδας: Η ημέρα και η ώρα του μεγάλου τελικού στο World Cup
- Ηράκλειο: Φωτιά κοντά σε Μπαδιά και Δραπέτι, χωριά του Δήμου Μινώα – Σηκώθηκε ελικόπτερο
- Η Ελλάδα διεκδικεί την ένταξη του Ολύμπου στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO


