
Συνάντηση Κασουλίδη – Σολάνα για το Κυπριακό
Συνάντηση με τον γγ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ύπατο εκπρόσωπο για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) Χαβιέ Σολάνα είχε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Γιαννάκης Κασουλίδης.
25
Συνάντηση με τον γγ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ύπατο εκπρόσωπο για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) Χαβιέ Σολάνα είχε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Γιαννάκης Κασουλίδης.
Ο Κύπριος ΥΠΕΞ ενημέρωσε τον Σολάνα για τις πρόσφατες προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και τις τελευταίες εξελίξεις καθώς και για τη στάση και τις αρνητικές δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς.
Για τη συμφωνία που επήλθε στην εταιρική σχέση Τουρκίας – ΕΕ ο προεδρεύων της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Σπύρος Κυπριανού, τόνισε με νόημα: «Χωρίς να μηδενίζουμε, δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε».
«Είναι ένας συμβιβασμός που έγινε χωρίς μεγάλη σαφήνεια» υπογράμμισε ο κ. Κυπριανού, και προσέθεσε: «Έχω γνώση του γεγονότος ότι υπήρξε μια πάρα πολύ σκληρή διαπραγμάτευση. Αυτό είναι γεγονός, και υπό το φως των όσων συζητήθηκαν, το γεγονός ότι γίνεται αναφορά στο Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο πλαίσιο του διαλόγου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, πρέπει να θεωρηθεί ως ένα θετικό στοιχείο.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Γονιδιακή θεραπεία σε ένεση χάρισε ακοή σε εκ γενετής κωφούς
- Μυτιλήνη: Δεν υποχωρούν οι κτηνοτρόφοι – Νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη – Τι ζητούν
- Με θέμα «Το Σοκ του Νέου» το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
- Αναστάσης Ροϊλός -Στέλλα Ψαρουδάκη: Οι δύο ηθοποιοί δεν κρύβουν πλέον τη σχέση τους
- Ο Γουόκαπ απάντησε για το θέμα του διαβατηρίου: «Είναι ανόητο, είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας πολίτης»
- Νέο πάρκο ποδηλασίας και τροχοσανίδας στα Γιαννιτσά

