
Πλήγμα κατά του Γκορ και από το δικαστήριο της Φλόριντα
Το τελευταίο του «χαρτί» αποφάσισε να παίξει ο Αλ Γκορ, ύστερα από την απόφαση του δικαστηρίου της Φλόριντα να απορρίψει την προσφυγή του και να συνεχιστεί η διά χειρός ανακαταμέτρηση των ψήφων σε δύο κομητείες της πολιτείας. Οι δικηγόροι του ανακοίνωσαν ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος θα εφεσιβάλει την απόφαση του δικαστή Σάντερς Σολς να απορρίψει τη διά χειρός ανακαταμέτρηση των 14.000 ψήφων στις κομητείες Μαϊάμι - Ντέιντ και Παλμ Μπιτς.
62
Το τελευταίο του «χαρτί» αποφάσισε να παίξει ο Αλ Γκορ, ύστερα από την απόφαση του δικαστηρίου της Φλόριντα να απορρίψει την προσφυγή του και να συνεχιστεί η διά χειρός ανακαταμέτρηση των ψήφων σε δύο κομητείες της πολιτείας. Οι δικηγόροι του ανακοίνωσαν ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος θα εφεσιβάλει την απόφαση του δικαστή Σάντερς Σολς να απορρίψει τη διά χειρός ανακαταμέτρηση των 14.000 ψήφων στις κομητείες Μαϊάμι – Ντέιντ και Παλμ Μπιτς.
Στην περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριντα απορρίψει την έφεσή του, ο μετεκλογικός αγώνας του Γκορ να «κατακτήσει» το Λευκό Οίκο θα λάβει τέλος.
«Όποιος και αν είναι ο κερδισμένος μετά την απόφαση αυτή, εμείς θα το δεχτούμε, δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπόις, ένας από τους δικηγόρους του απερχόμενου Αμερικανού αντιπροέδρου. Ο ίδιος, αφού εξέφρασε την ελπίδα να βγει η δικαστική απόφαση το ταχύτερο δυνατόν, προσέθεσε: «Εκείνοι κέρδισαν, εμείς χάσαμε. Κάναμε έφεση. Το ζήτημα θα λυθεί τώρα από το Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριντα και πιστεύω ότι αυτό θα είναι και το τέλος της μάχης.
Παρόμοια δήλωση είχε κάνει την προηγούμενη ημέρα και ο ίδιος ο Αλ Γκορ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι, εάν χάσει τη δικαστική μάχη, τότε δεν απομένει παρά να αποδεχτεί την εκλογική ήττα του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Καλιφόρνια: Πράκτορες της ICE πυροβόλησαν άνδρα που «επιχείρησε να τους παρασύρει με το αυτοκίνητό του»
- Πετρέλαιο: Υποχωρεί κατά σχεδόν 7% το WTI μετά την παράταση του τελεσιγράφου από τον Τραμπ
- Πώς ο πόλεμος βομβαρδίζει την οικονομία της Γαλλίας
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Παραγραφή χρεών στο μισό διάστημα
- Δύο εβδομάδες εκεχειρία – Ο Τραμπ αποδέχθηκε την πρόταση του Πακιστάν
- Ο Τζέιμι Ντίμον της JPMorgan προσπαθεί να γίνει «πολύ μεγάλος για να αποτύχει»