
Αρχίζει το Δεκέμβριο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας
Με 30 ποιοτικές ταινίες για παιδιά και νέους ανοίγει για τρίτη φορά τις πύλες του -από τις 2 έως τις 9 Δεκεμβρίου στο δημοτικό θέατρο του Πύργου- το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας.
43
Με 30 ποιοτικές ταινίες για παιδιά και νέους ανοίγει για τρίτη φορά τις πύλες του -από τις 2 έως τις 9 Δεκεμβρίου στο δημοτικό θέατρο του Πύργου- το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας.
Στο Φεστιβάλ εκπροσωπούνται 22 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Ολλανδία, η Δανία, η Ρωσία και το Ιράν, ενώ ανάμεσα στις διαγωνιζόμενες ταινίες βρίσκονται και οι πρόσφατες ελληνικές παραγωγές «Το φως που σβήνει» του Βασίλη Ντούρου, «Το καναρινί ποδήλατο» του Δημήτρη Σταύρακα και το Peppermint του Κώστα Καπάκα.
Η διοργάνωση, ωστόσο, περιλαμβάνει και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως το τιμητικό αφιέρωμα στον Έλληνα σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο και στο Ρώσο συνάδελφό του, Βαλερί Πριεμίχοφ.
Εκτός από την πενταμελή κριτική επιτροπή του διαγωνιστικού τμήματος, βραβεία θα απονείμει και η κριτική επιτροπή των παιδιών, που το Φεστιβάλ έχει καθιερώσει από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.
Τις ταινίες, όμως, που θα προβληθούν στον Πύργο θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και το αθηναϊκό κοινό, αφού από τις 12 έως τις 17 Δεκεμβρίου και με τη συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου οι παραγωγές θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα Φιλίπ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα για το φιλικό με την Άλκμααρ (pic)
- Με νέα ρεκόρ έκλεισε η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων
- Εθνική Ελλάδας: Η ημέρα και η ώρα του μεγάλου τελικού στο World Cup
- Ηράκλειο: Φωτιά κοντά σε Μπαδιά και Δραπέτι, χωριά του Δήμου Μινώα – Σηκώθηκε ελικόπτερο
- Η Ελλάδα διεκδικεί την ένταξη του Ολύμπου στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO
- Συνελήφθη αλλοδαπός με χειροβομβίδα στην Αθήνα


