
Η Κνωσός σε… μινιατούρα για μία έκθεση στη Γερμανία
Στο ατελιέ δύο Γερμανών καλλιτεχνών, των Ούτα και Πίτερ Γκάουτελ, βρίσκεται υπό κατασκευή μια μινιατούρα που αναπαριστά το παλάτι της Κνωσού. Το έργο πρόκειται να παρουσιαστεί σε έκθεση στο μουσείο του κρατιδίου της Βάδης - Βιρτεμβέργης, τμήμα της οποίας θα έχει τίτλο «Στο λαβύρινθο του Μίνωα - Κρήτη, ο πρώτος ευρωπαϊκός πολιτισμός ευρωπαϊκού επιπέδου».
69
Στο ατελιέ δύο Γερμανών καλλιτεχνών, των Ούτα και Πίτερ Γκάουτελ, βρίσκεται υπό κατασκευή μια μινιατούρα που αναπαριστά το παλάτι της Κνωσού. Το έργο πρόκειται να παρουσιαστεί σε έκθεση στο μουσείο του κρατιδίου της Βάδης – Βιρτεμβέργης, τμήμα της οποίας θα έχει τίτλο «Στο λαβύρινθο του Μίνωα – Κρήτη, ο πρώτος ευρωπαϊκός πολιτισμός ευρωπαϊκού επιπέδου».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, η γερμανική επιθεώρηση Der Spiegel αναφέρεται στο έργο αυτό, σημειώνοντας ότι η μακέτα του μινωικού παλατιού είναι μια σύνθετη κατασκευή από ξύλο και τμήματα πλαστικού, καλύπτει επιφάνεια 4τ.μ., παρουσιάζει τις αίθουσες θρόνου και τις έγχρωμες προσόψεις, ενώ τους εσωτερικούς χώρους κοσμούν και ανθρώπινες φιγούρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βουλή: Βάλλεται πανταχόθεν η κυβέρνηση μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου
- Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – Απεργία προκήρυξε η ΠΝΟ – Οι προορισμοί που επηρεάζονται
- Βασίλης Αργυρόπουλος: Από την πάστα των μεγάλων
- «Chios Pass 2026» – «Kythira Pass 2026»: Ξεκινούν οι αιτήσεις στις 18 Μαΐου
- Η στιγμή της σύλληψης του 89χρονου στην Πάτρα – Αυτό είναι το περίστροφο που είχε στην κατοχή του
- Μέλανι Γκρίφιθ και Αντόνιο Μπαντέρας ξανά μαζί μια δεκαετία μετά το διαζύγιό τους




