Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Δοκιμαστικοί φορητοί υπολογιστές στο 1GHz παρουσιάστηκαν στην Comdex

Δοκιμαστικοί φορητοί υπολογιστές στο 1GHz παρουσιάστηκαν στην Comdex

Στο πρώτο εξάμηνο του 2001 θα δοθούν στην κυκλοφορία τα πρώτα τσιπ στο 1GHz για φορητούς υπολογιστές από την Intel, αλλά ήδη παρουσιάστηκαν δοκιμαστικά μηχανήματα στην έκθεση Comdex που έτρεχαν σε αυτήν τη συχνότητα και ενσωμάτωναν την τεχνολογία SpeedStep της εταιρείας για εξοικονόμηση ενέργειας.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

65

Στο πρώτο εξάμηνο του 2001 θα δοθούν στην κυκλοφορία τα πρώτα τσιπ στο 1GHz για φορητούς υπολογιστές από την Intel, αλλά ήδη παρουσιάστηκαν δοκιμαστικά μηχανήματα στην έκθεση Comdex που έτρεχαν σε αυτήν τη συχνότητα και ενσωμάτωναν την τεχνολογία SpeedStep της εταιρείας για εξοικονόμηση ενέργειας.

Υπεύθυνοι της Intel ανακοίνωσαν ότι τα πρώτα τσιπ στο 1GHz για φορητούς υπολογιστές θα κυκλοφορήσουν στο πρώτο εξάμηνο του 2001 και όχι στο δεύτερο, όπως προβλεπόταν αρχικά. Στόχος της εταιρείας είναι τα φορητά συστήματα να είναι αρκετά ισχυρά, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούνται στη θέση συστημάτων γραφείου από τους επαγγελματίες που τα χρειάζονται.


Ωστόσο, μέχρι σήμερα, η υψηλή κατανάλωση ενέργειας και η υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσουν τα γρήγορα τσιπ δεν επιτρέπουν την εύκολη ενσωμάτωσή τους σε notebook. H Intel σκοπεύει να εξοπλίσει τα τσιπ του 1GHz με την τεχνολογία SpeedStep, που επιτρέπει στους φορητούς να τρέχουν σε χαμηλότερη συχνότητα όταν τροφοδοτούνται από μπαταρία, προκειμένου να παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα η κατανάλωση ενέργειας και να παρατείνεται η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.


Στην έκθεση Πληροφορικής Comdex, ο εκπρόσωπος της Intel, Ντον ΜακΝτόναλντ, παρουσίασε πάντως δύο πρωτότυπα μηχανήματα, ένα ThinkPad της ΙΒΜ και ένα Presario της Compaq με επεξεργαστή στο 1GHz και οθόνη 15 ιντσών, και τόνισε ότι και άλλες εταιρείες θα ετοιμάσουν ανάλογους φορητούς, όπως μετέδωσε το ZDNet την Παρασκευή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies