Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Βρετανός επιστήμονας ζητά δημόσια συζήτηση για τη γενετική μηχανική στον άνθρωπο

Βρετανός επιστήμονας ζητά δημόσια συζήτηση για τη γενετική μηχανική στον άνθρωπο

Ο Λόρδος Γουίνστον, ειδικός γιατρός σε θέματα γονιμότητας, καλεί την επιστημονική κοινότητα σε δημόσια συζήτηση για την εφαρμογή της γενετικής μηχανικής στον άνθρωπο, προκειμένου να προσδιοριστούν τα όρια του ηθικά επιτρεπτού αλλά και οι κίνδυνοι που πιθανόν εγκυμονούν οι νέες επιστημονικές μέθοδοι.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

65

Ο Λόρδος Γουίνστον, ειδικός γιατρός σε θέματα γονιμότητας, καλεί την επιστημονική κοινότητα σε δημόσια συζήτηση για την εφαρμογή της γενετικής μηχανικής στον άνθρωπο, προκειμένου να προσδιοριστούν τα όρια του ηθικά επιτρεπτού αλλά και οι κίνδυνοι που πιθανόν εγκυμονούν οι νέες επιστημονικές μέθοδοι.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με το Γουίνστον, τροποποιήσεις του DNA σε διάφορα είδη μικρών ζώων, μέσω της μεταφοράς γονιδίων από άλλα είδη, προκειμένου να μελετηθεί η επίδραση του γονιδίου που μεταφέρθηκε. Το ίδιο θα είναι σύντομα εφικτό και σε μεγάλα ζώα και τελικά στον άνθρωπο.


Ο Γουίνστον πιστεύει ότι η τροποποίηση των γονιδίων του ανθρώπου σε επίπεδο ωαρίου ή σπερματοζωαρίου πιθανόν να οδηγήσει σε εξάλειψη κληρονομικών ασθενειών, αλλά το ζήτημα δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από κάποια ηθικά διλήμματα και κινδύνους.


Ο Βρετανός επιστήμονας πιστεύει ότι η δυνατότητα αλλαγής του γενετικού υλικού μελλοντικών γενεών μπορεί να υποκινηθεί από κοινωνικούς και όχι ιατρικούς λόγους, και επιπλέον η αποφυγή μιας κληρονομικής ασθένειας μπορεί να δημιουργήσει την τάση για την εκδήλωση μιας άλλης. Σε πολλές εριπτώσεις, μάλιστα, οι επιστήμονες δεν μπορούν να γνωρίζουν ποιες θα είναι οι συνέπειες της γενετικής τροποποίησης.


Τέτοια ζητήματα πρέπει να τεθούν σε δημόσια συζήτηση, δήλωσε ο Γουίνστον στο BBC και τόνισε ότι οι επιστήμονες έχουν συχνά κατηγορηθεί ότι διεξάγουν την έρευνά τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies