Απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της αμερικανικής μονάδας η DaimlerChryslerΑναθεωρεί τις προβ
Στην απόλυση του διευθύνοντος συμβούλου της αμερικανικής της μονάδας, Τζέιμς Χόλντεν, προχώρησε την Παρασκευή η αυτοκινητοβιομηχανία DaimlerChrysler, αντικαθιστώντας τον με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Ντίτερ Τσέτσε, καθώς τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου θα είναι χαμηλότερα από τα αναμενόμενα.
27
Στην απόλυση του διευθύνοντος συμβούλου της αμερικανικής της μονάδας, Τζέιμς Χόλντεν, προχώρησε την Παρασκευή η αυτοκινητοβιομηχανία DaimlerChrysler, αντικαθιστώντας τον με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Ντίτερ Τσέτσε, καθώς τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου θα είναι χαμηλότερα από τα αναμενόμενα.
Ο Τζέιμς Χόλντεν, που εργαζόταν 18 χρόνια στην εταιρεία, είναι ο τελευταίος από μία πλειάδα στελεχών της Chrysler που αποχωρούν από τη γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα προχωρήσει στη δραστική περικοπή των δαπανών, προκειμένου να βελτιώσει τις οικονομικές επιδόσεις της προβληματικής αμερικανικής μονάδας, η οποία καταγράφει ζημίες για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.
Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η DaimlerChrysler θα σημειώσει ζημίες 85 εκατ. δολαρίων (34 δισ. δρχ.) στο τέταρτο τρίμηνο έναντι ζημιών 513 εκατ. δολαρίων (205 δισ. δρχ.) στο τρίτο τρίμηνο.
Οι μετοχές της πέμπτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο υποχώρησαν την Παρασκευή μέχρι το χαμηλότερο επίπεδο του έτους, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τις συνεχιζόμενες ζημίες που καταγράφει η μονάδα της εταιρείας στις ΗΠΑ, δύο χρόνια μετά τη συγχώνευση της γερμανικής Daimler με την αμερικανική Chrysler.
Η χρηματιστηριακή της αξία έχει υποχωρήσει στα 49 δισ. ευρώ (16,6 τρισ. δρχ.), ενώ στα τέλη του 1998 είχε ανέλθει στα 83 δισ. ευρώ (28,2 τρισ. δρχ.). Από τις αρχές του έτους η μετοχή της έχει υποχωρήσει κατά 36%. Την τελευταία εβδομάδα σημειώνει απώλειες της τάξεως του 9,3%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Το μακρύ χέρι των ΗΠΑ: Η αμερικανική κυβέρνηση προσπάθησε να επηρεάσει τη δίκη Λεπέν, λέει Γαλλίδα δικαστής
- Γαλλία: Το Ελιζέ διαψεύδει τον Τραμπ ότι έπεισε τον Μακρόν να αυξήσει τις τιμές των φαρμάκων
- Το μήνυμα του Φουστέρ για την επιστροφή στο Καραϊσκάκη: «Μεγάλα συναισθήματα, μια ανάμνηση για πάντα»
- Ο Σωκράτης Μάλαμας επέστρεψε με νέο άλμπουμ και μικρές ιστορίες σχέσεων
- ΣΥΡΙΖΑ: Άβολες αλήθειες για τις επιδόσεις Μητσοτάκη στο ζήτημα του κόστους ζωής των Ελλήνων από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ
- «Κανείς δεν επικοινώνησε με τη Λόρα» λέει η μητέρα της – Συνεχίζεται η αναζήτηση της 16χρονης
