Το μέτρο τίθεται ήδη σε ισχύ στο Λεκανοπέδιο Aττικής και μέχρι την πρώτη Δεκεμβρίου, αναμένεται να εφαρμοστεί σε όλες της περιοχές της χώρας.


Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών, καθώς τα κρέατα είναι ευπαθή προϊόντα και μπορούν να αλλοιωθούν εύκολα στο περιβάλλον της λαϊκής αγοράς.


Στο μεταξύ ένας στους δέκα Έλληνες ανησυχεί ιδιαίτερα για το πρόβλημα της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας, σύμφωνα με έρευνα του Eλληνικού Bαρόμετρου Kαταναλωτών του INKA.


Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας V-PRC που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στην εφημερίδα Τα Νέα, περίπου το 55,5% των Ελλήνων ομολογεί ότι αναγκάστηκε να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες εξαιτίας των όσων ακούει καθημερινά για διοξίνες, χαλασμένα τρόφιμα αλλά και… «τρελές αγελάδες».Οι περισσότεροι από αυτούς εμπιστεύονται τα ελληνικά προϊόντα και ιδιαίτερα τα φρούτα και τα λαχανικά, ενώ περισσότερο επιφυλακτικοί εμφανίζονται απέναντι στο κρέας και τα πουλερικά.


Τέσσερις στους δέκα Έλληνες εκφράζουν έλλειψη «εμπιστοσύνης» στο κρέας, το οποίο εμφανίζεται να χάνει συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις τους. Αντίθετα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το τυρί και το λάδι κερδίζουν την προτίμηση σχεδόν του συνόλου των καταναλωτών.


ΜΠΕ

health.in.gr