
Δύο νεκροί και πέντε τραυματίες σε ταραχές κατά τον επαναληπτικό γύρο των εκλογών στην Αίγυπτο
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν την Τρίτη, κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου της τρίτης και τελευταίας φάσης των βουλευτικών εκλογών της Αιγύπτου.
51
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν την Τρίτη, κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου της τρίτης και τελευταίας φάσης των βουλευτικών εκλογών της Αιγύπτου.
Οι ταραχές ξέσπασαν όταν εξαγριωμένοι ψηφοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας που τους εμπόδιζαν να εισέλθουν στα εκλογικά τμήματα, προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ του ανεξάρτητου ισλαμιστή Ομάρ Μοτουάλι Σεϊφετίν στο χωριό αλ – Αμάρ, 40χλμ. βόρεια του Καΐρου.
Στην προσπάθειά τους να διαλύσουν το εξαγριωμένο πλήθος, οι άνδρες της αστυνομίας χρησιμοποίησαν εκτός από δακρυγόνα και πραγματικά πυρά, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν δύο Αιγυπτίους και να τραυματίσουν άλλους πέντε, οι οποίοι έχουν διακομιστεί σε κοντινό νοσοκομείο. «Μοιάζει σαν να βρίσκεσαι σε εμπόλεμη ζώνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ανταποκριτής του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.
Μέχρι στιγμής, οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 65 έχουν τραυματιστεί κατά τα βίαια επεισόδια, τα οποία έχουν στιγματίσει όλους τους γύρους των βουλευτικών εκλογών της Αιγύπτου. Η σημερινή εκλογική αναμέτρηση ήταν η επανάληψη του δεύτερου γύρου της τρίτης και τελευταίας φάσης των εκλογών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Ρωσία: Πλήγμα drones της Ουκρανίας σε χημικό εργοστάσιο
- Σουδάν: Για μια «εγκαταλελειμμένη κρίση» κάνει λόγο ο ΟΗΕ – «Γιατί ο κόσμος δεν έχει εξεγερθεί;»
- Λίβανος: Ο Μερτς προτρέπει τον Νετανιάχου να σταματήσει τον πόλεμο και να αρχίσει συνομιλίες
- Ιράν: Ο Απρίλιος αναμένεται να είναι «χειρότερος από τον Μάρτιο» στον ενεργειακό τομέα
- Γάζα: Τουλάχιστον 4 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Οι 3 έξω από σχολείο
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τα λάθη κοστίζουν