Εκκρεμούν ακόμη οι αποφάσεις για τα δικαιολογητικά που θα υποβάλουν οι φορολογούμενοι το 2001
Ενάμιση μήνα πριν από τη λήξη του 2000 δεν έχει ακόμη αποφασιστεί από το υπουργείο Οικονομικών αν οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταθέτουν στην επόμενη δήλωσή τους δικαιολογητικά και αποδείξεις που υπέβαλλαν τα προηγούμενα χρόνια, αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της την Τρίτη η εφημερίδα Τα Νέα.
48
Ενάμιση μήνα πριν από τη λήξη του 2000 δεν έχει ακόμη αποφασιστεί από το υπουργείο Οικονομικών αν οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταθέτουν στην επόμενη δήλωσή τους δικαιολογητικά και αποδείξεις που υπέβαλλαν τα προηγούμενα χρόνια, αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της την Τρίτη η εφημερίδα Τα Νέα.
Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο σοβαρό, από τη στιγμή που φέτος, για πρώτη φορά, προβλέπεται ότι θα ξεκινήσει και η υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέσω Διαδικτύου, που σημαίνει ότι οι αποφάσεις αυτές θα έπρεπε να έχουν ήδη ληφθεί, καθώς θα πρέπει να κυκλοφορήσει εγκαίρως το βιβλίο με τις οδηγίες για τη συμπλήρωση των δηλώσεων.
Μολονότι το ζήτημα της κατάργησης της υποβολής των δικαιολογητικών είχε τεθεί αρχικά από το υπουργείο στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, τελικά προβλέφθηκε μόνο η κατάργηση της υποβολής των αποδείξεων των οικογενειακών δαπανών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτήν τη στιγμή κυριαρχούν τρία «σενάρια» για το τι θα αποφασίσει τελικά το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών. Στην πρώτη περίπτωση οι φορολογούμενοι θα εξακολουθήσουν να υποβάλλουν δικαιολογητικά και αποδείξεις, όπως και στα προηγούμενα έτη. Στη δεύτερη θα μπορούν να τις αποστέλλουν ταχυδρομικά, ενώ το τρίτο σενάριο αφορά στην οριστική κατάργηση της υποβολής δικαιολογητικών, με την ταυτόχρονη πρόβλεψη ότι οι φορολογούμενοι θα είναι σε θέση να τα παρουσιάσουν σε περίπτωση ελέγχου από την εφορία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Ρόμα – Στουτγκάρδη
- Κέιτ Μίντλετον: Επόμενη βασίλισσα και αναπάντεχη σχεδιάστρια μόδας – Δείτε την πρώτη δημιουργία της
- LIVE: Φερεντσβάρος – Παναθηναϊκός
- Growth Without Pay: Greece’s Lingering Wage Gap with Europe
- Αλ. Χαρίτσης: Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες – Το Λαϊκό Μέτωπο γραμμή αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού
- ΠΑΟΚ-Μπέτις 2-0: Αγρίεψε με Κωνσταντέλια, νίκησε, προκρίθηκε στα πλέι οφ και βλέπει 8αδα