
Έξι στις δέκα Ελληνίδες εργαζόμενες πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης
Στο 60% ανέρχεται το ποσοστό των εργαζόμενων γυναικών στην Ελλάδα που πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που παρουσιάστηκε στην ημερίδα με θέμα «Γυναίκες και Απασχόληση», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
51
Στο 60% ανέρχεται το ποσοστό των εργαζόμενων γυναικών στην Ελλάδα που πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που παρουσιάστηκε στην ημερίδα με θέμα «Γυναίκες και Απασχόληση», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Εξίσου υψηλά είναι τα ποσοστά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσα στις οποίες θλιβερή πρωτιά κατέχει η Ισπανία με ποσοστό 84%. Το ποσοστό της σεξουαλικής παρενόχλησης εργαζόμενων γυναικών ανέρχεται σε 59% στη Γερμανία, 58% στην Ολλανδία, 51% στη Βρετανία και 47,8% στην Ιταλία.
Η σεξουαλική παρενόχληση αποτελεί σοβαρότατο πρόβλημα για εκατομμύρια εργαζόμενες τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι διαζευγμένες, οι γυναίκες που μπαίνουν για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας, οι υποαπασχολούμενες σε άτυπες μορφές εργασίας, οι μετανάστριες και οι επί πολλά έτη άνεργες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Δυτική Οχθη: Ανησυχούν οι Παλαιστίνιοι για την έγκριση ανοικοδόμησης άλλων 34 οικισμών από το Ισραήλ
- Λίβανος: «Ερευνα σε βάθος» απαιτεί η Ινδονησία για τον θάνατο 3 κυανοκράνων της
- Μέση Ανατολή: Ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν ιρανικά drones σε «αρκετές» χώρες, δηλώνει ο Ζελένσκι
- Προσθαλασσώθηκε με ασφάλεια το Artemis II – Αίσιο τέλος για την δεκαήμερη αποστολή
- Ουγγαρία: Ο Τραμπ υπόσχεται ότι θα βοηθήσει την οικονομία της εάν εκλεγεί ο Ορμπαν
- Ουκρανία: 1 νεκρός και 15 τραυματίες σε ρωσικές επιθέσεις πριν από την πασχαλινή ανακωχή