Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος μέσω της συνέντευξής του στο Έθνος της Κυριακής με αφορμή τη ναυτική τραγωδία της Πάρου. «Το πρώτο κόκαλο στο οποίο πρέπει να φτάσει το μαχαίρι είναι το κυβερνητικό κόκαλο» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΝ, ο οποίος διαπιστώνει ότι «υπάρχουν κραυγαλέα φαινόμενα αδιαφάνειας, ασυδοσίας και διαπλοκής». Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία, ο κ. Κωνσταντόπουλος θεωρεί ότι «ιστορικό και πολιτικό καθήκον της Ελλάδας και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών είναι να εργαστούν για τη διαμόρφωση φιλειρηνικής ευρωπαϊκής πολιτικής».

Χαρακτηρίζει πολιτική και κοινωνική τραγωδία το ναυάγιο του Σάμινα και τονίζει ότι «είναι ανεπίτρεπτο σε τέτοιες τραγικές δοκιμασίες να κρύβονται πίσω από την πλάτη του ανθρώπινου λάθους Πολιτεία, κυβέρνηση, υπηρεσίες, θεσμοί, νόμοι, πολιτικά πρόσωπα και κρατικοί λειτουργοί».


Ο κ. Κωνσταντόπουλος εκτιμά ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα και το κοινό αίσθημα, όταν ισχυρίζεται ότι στην ακτοπλοΐα όλα έχουν καλώς και η πολιτική της είναι επιτυχημένη» και διαπιστώνει ότι έχουν παγιωθεί νοσηρές και επικίνδυνες καταστάσεις.


Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζητά να μη γίνει η Δικαιοσύνη το άλλοθι για τη συγκάλυψη των γενικότερων προβλημάτων και των αιτίων τους. Η ουσία του προβλήματος -κατά τον κ. Κωνσταντόπουλο – βρίσκεται «στην αλλοίωση της λειτουργίας της Δημοκρατίας, με αρνητικές συνέπειες σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής».


Σε ό,τι αφορά τα περί ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, θεωρεί αδιανόητο για την κυβέρνηση να αγνοήσει το πόρισμα του εισαγγελέα Ντογιάκου, και επισημαίνει ότι «πρώτη η κυβέρνηση θα έπρεπε να ζητήσει από τη Βουλή να δώσει τη συνδρομή της στην εξέταση των υποθέσεων στις οποίες αναφέρεται το πόρισμα».