
Όλοι έχουμε ευθύνη για την πάταξη της τρομοκρατίας
Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των θυμάτων της τρομοκρατίας έψαλε σήμερα, Κυριακή, στη Μητρόπολη Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Παρουσία του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Νίκολας Μπέρνς, υπουργών, βουλευτών αλλά και συγγενών των θυμάτων ο κ. Χριστόδουλος τόνισε ότι ευθύνη για την πάταξη της τρομοκρατίας φέρουν όλοι, ακόμα και οι κληρικοί.
35
Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των θυμάτων της τρομοκρατίας έψαλε σήμερα, Κυριακή, στη Μητρόπολη Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Παρουσία του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Νίκολας Μπέρνς, υπουργών, βουλευτών αλλά και συγγενών των θυμάτων ο κ. Χριστόδουλος τόνισε ότι ευθύνη για την πάταξη της τρομοκρατίας φέρουν όλοι, ακόμα και οι κληρικοί.
«Στο φαινόμενο της τρομοκρατίας ως κοινού εγκλήματος και κοινωνικής διαστροφής ευθύνη πρέπει να αισθανόμαστε όλοι, όποια θέση στην κοινωνία και αν κατέχουμε, ιδιαίτερα εμείς οι κληρικοί» ανέφερε ο κ. Χριστόδουλος και προσέθεσε: «Και αυτό γιατί για την καταπολέμηση της βίας από τη μια είναι η πρόληψη και η καταστολή εκ μέρους της Πολιτείας, όμως από την άλλη είναι η καλλιέργεια της ψυχής για τη δημιουργία του απαραίτητου ήθους, ώστε ο κάθε πολίτης να σέβεται και να αγαπά το συνάνθρωπό του».
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξήρε την πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου και τόνισε ότι η τρομοκρατία αποτελεί μεγάλη απειλή για τη χώρα μας και για αυτό, όπως είπε, πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την εξάλειψή της.
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στο γεγονός ότι όλοι αδιακρίτως κομμάτων παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, και προσέθεσε ότι η ΝΔ είναι αποφασισμένη να ασκήσει πιέσεις, ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.
Η χήρα του πρόσφατα δολοφονημένου Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου, Στιβ Σόντερς, εξέφρασε την ελπίδα να βρεθούν οι δολοφόνοι του συζύγου της και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.
Τέλος, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Νίκολας Μπέρνς, εξήρε την πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου και μάλιστα τον ευχαρίστησε για αυτήν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κριστιάνο Ρονάλντο και Αλ Νασρ στο στόχαστρο: «Οι αποφάσεις των διαιτητών άλλαξαν και όλοι ξέρουμε γιατί…» (vids, pics)
- Οργάνωση κουζίνας: Τα πιο πρακτικά gadgets που θα σας λύσουν τα χέρια
- Πυροσβέστες διέσωσαν μικρή αλεπού που είχε εγκλωβιστεί σε δεξαμενή στη Λαμία
- Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου
- Ο Ζήκος το… πιστεύει μετά το 3-0 από τη Βαγιεκάνο: «Η ΑΕΚ έχει τις περισσότερες πιθανότητες να προκριθεί»
- Κορυφώνεται η μαζική έξοδος του Πάσχα – Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας, σε επιφυλακή το Λιμενικό

