25

Η Ομοσπονδία Σωματείων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) αποφάσισε τετράωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00 την Παρασκευή, με κύριο αίτημα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. Στο μεταξύ, οι ιδιοκτήτες ταξί της χώρας σε ψήφισμά τους προς την κυβέρνηση ζητούν τη σταθεροποίηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης και τη μείωση των φόρων, του ΦΠΑ και των υπερκερδών των εταιρειών.

Στα αιτήματα των εργαζομένων στην ΥΠΑ, εκτός από τη διασφάλιση της εργασίας τους, περιλαμβάνεται και η μεταφορά της εταιρείας στα Σπάτα. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί πορεία που θα ξεκινήσει από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (πρώην αμερικανική βάση) και θα καταλήξει στο Ελληνικό. Πάντως, η στάση εργασίας αναμένεται να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική από τη Δικαιοσύνη.


Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν την αύξηση της διπλής ταρίφας σε 150 δραχμές και το κόστος ελάχιστης μίσθωσης στις 700 δραχμές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ