55

Στοιχεία για τις εξαγορές πλοίων που πραγματοποιούσαν οι Μινωικές Γραμμές είχε ζητήσει από την εταιρεία τον περασμένο Φεβρουάριο η επιτροπή ανταγωνισμού του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοσταθμού Σκάι 100,4, σε ανακοίνωση της επιτροπής τη Δευτέρα αναφέρεται ότι διερευνούσε εάν παραβιάζεται ο νόμος περί ανταγωνισμού και εάν έχουν δημιουργηθεί μονοπωλιακές καταστάσεις στην ακτοπλοΐα.


Οι Μινωικές Γραμμές παρέπεμψαν την επιτροπή στη Minoan Flying Dolphins, η οποία αρνήθηκε ότι οι πράξεις ή οι συμφωνίες της εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου 703 περί ανταγωνισμού.


Η επιτροπή, ωστόσο, έχει ήδη τους φακέλους με τις εξαγορές που πραγματοποίησαν οι δύο εταιρείες από τον περασμένο Ιούλιο. Σε συνεργασία με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα προχωρήσει στην εκτίμηση των στοιχείων των δύο εταιρειών και επιφυλάσσεται για την έκδοση απόφασης.


Η επιτροπή έχει ζητήσει, επίσης, από το ΥΕΝ πληροφορίες για την κατάσταση του ανταγωνισμού στις γραμμές Αργοσαρωνικού και Κρήτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ