25

Τη μνήμη του φοιτητή Κώστα Γεωργάκη, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου του 1970 στην πλατεία Ματεότι της Γένοβα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δικτατορία στην Ελλάδα, τίμησε ο δήμος της πόλης παρουσία πλήθους κόσμου και πολλών φίλων του αγωνιστή της δημοκρατίας.

Περισσότερα από διακόσια άτομα παρέστησαν στην εκδήλωση, που άρχισε στις 2 μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, με χαιρετισμό του αντιδημάρχου της Γένοβας και του εκπροσώπου του Ιταλού υπουργού Παιδείας Τούλιο ντε Μάουρο, που εκείνη την εποχή ήταν καθηγητής του Κ.Γεωργάκη στο πανεπιστήμιο της ιταλικής πόλης.


Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στην πλατεία Ματεότι. Διαβάστηκαν μηνύματα που έστειλαν ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος, η Εφη Λεντάκη για το Δήμο Αθηναίων και η κ. Πριμηκύριου για το Συνασπισμό. Επίσης, μηνύματα έστειλαν οι υπουργοί Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης και Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης.


Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης η μητέρα του Κ.Γεωργάκη, Ελευθερία, τα αδέλφια του, Κατερίνα και Λάκης, με τις οικογένειές τους, καθώς και αντιπροσωπεία της Νομαρχίας και του Δήμου Κέρκυρας, όπου γεννήθηκε ο αγωνιστής της ελευθερίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ