
Νέα άνοδος στην τιμή του πετρελαίου Μπρεντ – Δεν αποτελεί λύση η μείωση των φόρων υποστηρίζει η ΕΕ
Στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας έφτασε την Τρίτη η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Στο Λονδίνο η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου σημείωσε αύξηση 80 σεντς, «κλείνοντας» στα 34,38 δολάρια το βαρέλι.
35
Στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας έφτασε την Τρίτη η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Στο Λονδίνο η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου σημείωσε αύξηση 80 σεντς, «κλείνοντας» στα 34,38 δολάρια το βαρέλι.
Την προηγούμενη εβδομάδα είχε ανέλθει στο επίπεδο ρεκόρ -για τη μετά τον Πόλεμο στον Κόλπο περίοδο- φτάνοντας στα 34,6 δολάρια το βαρέλι. Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η τιμή του αργού σημειώνει πτώση μετά τις εξαγγελίες του προέδρου των ΗΠΑ ότι τα αποθέματα πετρελαίου της χώρας θα επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα πριν από τα Χριστούγεννα.
ΕΕ προς ΟΠΕΚ: Δεν αποτελεί λύση η μείωση των φόρων και των δασμών στα καύσιμα
Ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Πέντρο Σόλμπες, απάντησε σήμερα σε όσα υποστηρίζει ο ΟΠΕΚ περί μείωσης των φόρων και των δασμών στα υγρά καύσιμα από τις καταναλώτριες χώρες προκειμένου να σταθεροποιηθεί η αγορά των καυσίμων. Ο κ. Σόλμπες ανέφερε ότι οι μονομερείς περικοπές του ενεργειακού κόστους θα οδηγήσουν σε ανεπαρκή χρήση των ενεργειακών πηγών και σε μεγαλύτερη μόλυνση του περιβάλλοντος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 04.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 4 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Οι Αμερικανοί εγκαταλείπουν τη χώρα σε αριθμούς ρεκόρ
- Νίκολιτς: «Πρέπει να πολεμήσουμε μέχρι το τέλος»
- Μπενίτεθ: «Οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα»
- Γιατί ο Τζερόμ Πάουελ παραμένει στη Federal Reserve;

