25

Τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με τους ενόπλους που κρατούν για πέμπτη ημέρα ομήρους 165 εργαζομένους της ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία πετρελαιοειδών Shell. Οπως ανέφερε εκπρόσωπος της πολυεθνικής, η επικοινωνία με τους απαγωγείς έχει διακοπεί λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.

Η Shell περίμενε ότι οι απαγωγείς θα απελευθέρωναν σήμερα τους ομήρους και θα αποχωρούσαν από τις δύο πλωτές πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου, καθώς τις προηγούμενες ημέρες η εταιρεία είχε αποδεχτεί τα αιτήματά τους. Εχουμε χάσει κάθε επικοινωνία με τις πλατφόρμες και δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει αυτήν τη στιγμή εκεί τόνισε ο εκπρόσωπος του πετρελαϊκού γίγαντα.


Νωρίτερα, ελικόπτερα είχαν πραγματοποιήσει ρίψεις τροφίμων και άλλων εφοδίων στις δύο πλατφόρμες, αλλά οι πιλότοι τους δεν προσπάθησαν να προσγειωθούν, φοβούμενοι τυχόν πυρά των απαγωγέων, μελών της εθνικιστικής οργάνωσης Ijaw.


Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Νιγηρίας τόνισε ότι όλοι οι όμηροι είναι καλά στην υγεία τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters