25

Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Αμυνας για τη γενναία χρηματοδότηση του εξοπλιστικού προγράμματος, όπως δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας. Την ίδια ώρα, πάντως, το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ επιτέθηκαν στην κυβέρνηση με αφορμή το εξοπλιστικό πρόγραμμα, κάνοντας λόγο για τεράστια οικονομική αφαίμαξη.

Ο κ. Ρέππας σημείωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κάθε χρόνο τα περισσότερα -αναλογικά- χρήματα από όλες τις χώρες της ΕΕ και εξήγησε ότι έχουμε το υψηλότερο ποσοστό του ΑΕΠ για δαπάνες σε εξοπλιστικά προγράμματα. Είναι μια δαπάνη την οποία αναλαμβάνει η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός, επειδή ακριβώς θέλουμε να ενισχύσουμε την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας μας έναντι οποιασδήποτε εξωτερικής απειλής δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης


Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ αναφέρει ότι το νέο πενταετές εξοπλιστικό πρόγραμμα που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των ΝΑΤΟϊκών εξοπλισμών της Ελλάδας, όπου κυρίως διοχετεύονται τα χρήματα του λαού, και όχι στην αμυντική θωράκιση, όπως ισχυρίζεται χρόνια τώρα η κυβέρνηση.


Ο Συνασπισμός σημειώνει ότι το μείζον ζήτημα των εξοπλισμών προκαλεί επί δεκαετίες τεράστια οικονομική αφαίμαξη και διασυνδέεται ευθέως με κρίσιμες πλευρές στρατηγικής στις εξωτερικές σχέσεις της χώρας. Η κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα ως πολιτική ενδοκυβερνητικού συμβιβασμού για το τελικό ύψος της δαπάνης, ανάμεσα στα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Οικονομικών καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΝ.


Τέλος, το ΔΗΚΚΙ εκτιμά ότι η έγκριση του νέου εξοπλιστικού προγράμματος εν μέσω καλοκαιριού δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Η ανακοίνωση του κόμματος προσθέτει ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση η συνέχιση των εξοπλισμών με τις υποκριτικές και ανακριβείς δηλώσεις του πρωθυπουργού, αλλά και άλλων κυβερνητικών στελεχών, περί δήθεν δημιουργίας κλίματος φιλίας με τη γειτονική Τουρκία μετά το Ελσίνκι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ