
Καταδικάστηκε ο Σέρβος δημοσιογράφος που κατηγορούνταν για κατασκοπία
Ποινή επταετούς κάθειρξης επέβαλε την Τετάρτη το στρατοδικείο της πόλης Νις στο 49χρονο Σέρβο δημοσιογράφο, Μίροσλαβ Φιλίποβιτς, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της κατασκοπίας και της διασποράς ψευδών ειδήσεων σχετικά με τη δραστηριότητα των σερβικών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο.
51
Ποινή επταετούς κάθειρξης επέβαλε την Τετάρτη το στρατοδικείο της πόλης Νις στο 49χρονο Σέρβο δημοσιογράφο, Μίροσλαβ Φιλίποβιτς, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της κατασκοπίας και της διασποράς ψευδών ειδήσεων σχετικά με τη δραστηριότητα των σερβικών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο.
Ο Σέρβος δημοσιογράφος κρίθηκε ένοχος για τη δημοσίευση άρθρων στα οποία υποστήριζε ότι ο γιουγκοσλαβικός στρατός προέβη σε ωμότητες, καθώς και για την αποκάλυψη πληροφοριών σχετικά με την πολιτικοστρατιωτική κατάσταση στην Γιουγκοσλαβία και τη δράση των σερβικών δυνάμεων ασφαλείας στη νότια Σερβία.
Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε ότι ο Φιλίποβιτς είχε λίγες πιθανότητες να τύχει μιας δίκαιης δίκης και κατηγόρησε τις Αρχές της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας ότι ενήργησαν σε αντίθεση με τις διεθνείς συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οργανώνοντας μια μυστική δίκη ενώπιον στρατιωτικού δικαστηρίου.
Ο 49χρονος Σέρβος δημοσιογράφος εργαζόταν στην ανεξάρτητη εφημερίδα του Βελιγραδίου Danas και ήταν συνεργάτης του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων και του Ινστιτούτου Δημοσιογραφίας για τον Πόλεμο και την Ειρήνη που εδρεύει στο Λονδίνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters,ΜΠΕ
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Λαζαράκου: Έρχονται έλεγχοι με ΑΙ – H προειδοποίηση για crypto
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Κηφισιά
- Γυναικοκτονία στους Αμπελόκηπους: Ξεκίνησε η δίκη του 39χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του με σφυρί – «Εδρασα εν βρασμώ»
- Για όλα φταίει το «επώνυμο», λέει ο Καραμανλής – Δηλώνει αθώος και επαναλαμβάνει ότι δεν θα πολιτευτεί
- Παράσυρση 16χρονης στη Λιοσίων: Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια της μηχανής και ο διαχειριστής του δικύκλου
- ΚΚΕ: Το μέρισμα κοροϊδίας που παρουσίασε ως «επιτυχία» ο Μητσοτάκης δεν αγγίζει στο ελάχιστο το πρόβλημα της ακρίβειας


