72

Υπογράφτηκε την Τρίτη η συμφωνία για την εξαγορά του 85% των μετοχών της αλβανικής κρατικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Albanian Mobile Communications (ΑΜC) από την κοινοπραξία Cosmote – Telenor. Η κοινοπραξία είχε πλειοδοτήσει στο διεθνή διαγωνισμό που είχε προκηρυχτεί τον Μάιο, προσφέροντας το ποσό των 85,6 εκατ. δολαρίων (31 δισ. δραχμές).

Η συμφωνία για την εξαγορά υπεγράφη σε ειδική τελετή στα Τίρανα, παρουσία μελών της αλβανικής κυβέρνησης, του διευθύνοντος συμβούλου της Cosmote, Ευάγγελου Ματριγόπουλου, και του διευθύνοντος συμβούλου της Telenor Hellas, Ιβάρ Σλίπερ.


Ο Ε.Μαρτιγόπουλος τόνισε ότι, με την εξαγορά της AMC, η Cosmote θέτει τα θεμέλια για τη δραστηριοποίησή της στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.


Στους άμεσους στόχους της νέας διοίκησης της AMC συγκαταλέγονται ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση του δικτύου, προκειμένου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της αλβανικής επικράτειας. Παράλληλα, θα προωθηθεί η ανάπτυξη του εμπορικού δικτύου και η κατάρτιση του προσωπικού, ώστε η AMC να αυξήσει τη διείσδυσή της στον αλβανικό πληθυσμό και να προσελκύσει νέους συνδρομητές.


Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, αντιπροσωπεία του Ομίλου ΟΤΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού, Νίκο Μανασή, επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, με τον οποίο είχε συνομιλίες.


Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρήστος Βερελής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή έκβαση των συνομιλιών και την υπογραφή της συμφωνίας. Κάλεσε, μάλιστα, στην Αθήνα τον Αλβανό υπουργό Δημόσιας Οικονομίας και Ιδιωτικοποιήσεων, Μουσταφά Μούτσι, και τον Αλβανό υπουργό Μεταφορών, Σοκόλ Νάκο, για να συζητήσουν διμερή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ