49

Ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου για θέματα Τύπου προσήχθη σήμερα ο γενικός διευθυντής του επίσημου ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων ΙΡΝΑ, Φερεϊντούν Βερντινετζάντ, με την κατηγορία ότι διέδωσε ψευδείς και δυσφημιστικές ειδήσεις στο διάστημα που διηύθυνε την κυβερνητική εφημερίδα Ιran.

Εκκρεμούν εναντίον μου 240 παλαιές και 30 νέες κατηγορίες από διάφορους οργανισμούς και άτομα, μεταξύ των οποίων η ριζοσπαστική ισλαμική οργάνωση Ανσάρ Χεζμπολάχ, η κρατική τηλεόραση και μία επαρχιακή μυστική υπηρεσία δήλωσε ο Βερντινετζάντ στο ΙRΝΑ, κατά την έξοδό του από το δικαστήριο, η δεύτερη συνεδρίαση του οποίου -για την ίδια υπόθεση- ορίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη.


Ο κατηγορούμενος, στενός σύμμαχος του μεταρρυθμιστή προέδρου του Ιράν Μοχαμάντ Χαταμί, είχε προσαχθεί και το 1998 στο ειδικό δικαστήριο που εκδικάζει υποθέσεις των μέσων ενημέρωσης και είχε αθωωθεί.


Διαλέξαμε ένα δρόμο που νομίζουμε ότι είναι σωστός, νόμιμος και συνταγματικός… και αν χρειαστεί είμαστε έτοιμοι να καταβάλουμε το τίμημα για αυτόν το δρόμο δήλωσε ο επικεφαλής του ΙRΝΑ στις αρχές του μήνα, αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται το πρακτορείο από τους συντηρητικούς ισλαμιστές.


Το ΙRΝΑ δέχτηκε, την περασμένη εβδομάδα, απειλητικά τηλεφωνήματα φανατικών ισλαμιστών που αντιτίθενται στις μεταρρυθμίσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ