40

Πακιστανικό δικαστήριο επέβαλε 14ετή κάθειρξη στον πρώην πρωθυπουργό του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ, με την κατηγορία της διαφθοράς. Το αρμόδιο δικαστήριο του στρατιωτικού καθεστώτος επέβαλε επίσης πρόστιμο 377.000 δολαρίων (136,6 εκατ. δρχ.) στον Σαρίφ καθώς και ποινή στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων επί 21 χρόνια.

Ο Σαρίφ, που ανετράπη από το στρατιωτικό πραξικόπημα του στρατηγού Περβέζ Μουσάραφ τον Οκτώβριο του 1999, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Προσεύχομαι απλώς στον Αλλάχ ήταν η απάντησή του στην ερώτηση για τον εάν προτίθεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου.


Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν έχει ήδη εφεσιβάλει προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου που τον είχε καταδικάσει σε δις ισόβια με τις κατηγορίες της αεροπειρατείας και της τρομοκρατίας.


Ο Ναουάζ Σαρίφ υποστήριξε μετά το τέλος της δίκης ότι υπάρχει μόνο ένα θέμα στην ατζέντα του στρατηγού Μουσάραφ και αυτό το θέμα είμαι εγώ και προσέθεσε ότι η παραπομπή του σε δίκη οφείλεται σε προσωπική έχθρα από την πλευρά του Μουσάραφ.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters