
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Τσετσενία για το φόβο νέων βομβιστικών επιθέσεων
Ο ρωσικός κλοιός σφίγγει γύρω από την Τσετσενία μετά τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας των αυτονομιστών ανταρτών εναντίον Ρώσων στρατιωτών, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 40 άνθρωποι τις τελευταίες ημέρες. Για τη χθεσινή επίθεση στην πόλη Αργκούν, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 άτομα, ο ρωσικός στρατός απέδωσε ευθύνες στους ίδιους τους στρατιώτες που υπηρετούσαν στην περιοχή, επειδή αγνόησαν τις άνωθεν εντολές για αυξημένα μέτρα ασφάλειας.
29
Ο ρωσικός κλοιός σφίγγει γύρω από την Τσετσενία μετά τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας των αυτονομιστών ανταρτών εναντίον Ρώσων στρατιωτών, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 40 άνθρωποι τις τελευταίες ημέρες. Για τη χθεσινή επίθεση στην πόλη Αργκούν, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 άτομα, ο ρωσικός στρατός απέδωσε ευθύνες στους ίδιους τους στρατιώτες που υπηρετούσαν στην περιοχή, επειδή αγνόησαν τις άνωθεν εντολές για αυξημένα μέτρα ασφάλειας.
Ως απόδειξη για το παραπάνω, το BBC αναφέρει ότι ο Τσετσένος οδηγός του φορτηγού, που ήταν γεμάτο με εκρηκτικά και εξερράγη κοντά σε ξενώνα της ρωσικής αστυνομίας, κατάφερε να ξεπεράσει δύο μπλόκα προτού φτάσει στο στόχο του. Οι επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή ισχυρίζονται πως, εφόσον το φορτηγό δεν σταμάτησε για τον προβλεπόμενο έλεγχο, οι άντρες των δύο φυλακίων όφειλαν να πυροβολήσουν για να το σταματήσουν.
| …………………………………… | |
|
Εχουμε 500 άντρες πρόθυμους να πεθάνουν για το Ισλάμ
|
|
|
Μοβλάντι Ουγκούντοβ |
|
Ο τόπος της επίθεσης απέχει μόλις 13 χμ. από την πρωτεύουσα της Τσετσενίας, Γκρόζνι, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ανησυχία για ένα νέο χτύπημα μεγάλης έκτασης. Αυτό, άλλωστε, προανήγγειλε ο εκπρόσωπος των ανταρτών Μοβλάντι Ουγκούντοβ, ο οποίος δήλωσε ότι τα πρόσφατα γεγονότα σηματοδοτούν το ξεκίνημα της αντεπίθεσης για την απελευθέρωση των χωριών της Τσετσενίας. Εχουμε 500 άντρες πρόθυμους να εκτελέσουν αποστολές αυτοκτονίας και να πεθάνουν για το Ισλάμ προσέθεσε.
Στη ρωσική πλευρά, η μόνη επιλογή είναι η ενίσχυση των μέτρων πρόληψης μιας νέας φονικής απόπειρας. Από το βράδυ της Τρίτης, ξεκινά η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις πόλεις της Τσετσενίας που βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο, ενώ οι στρατιώτες έχουν εντολή να πυροβολούν χωρίς προειδοποίηση κάθε όχημα που θα την παραβιάζει. Το μέτρο θα εφαρμόζεται στο εξής κάθε βράδυ από τις 9 έως τις 7 το επόμενο πρωί.
Την ίδια ώρα, αρχίζει ένα νέο μπαράζ βομβαρδισμών των θέσεων των Τσετσένων αυτονομιστών από εδάφους και αέρος, με στόχο -κατά το ρωσικό επιτελείο- να εμποδιστεί η συνένωση των διεσπαρμένων ανταρτικών δυνάμεων, που κρύβονται στα βουνά της περιοχής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,Reuters
- Βουλή: Ο μοναδικός βουλευτής που ψήφισε κατά σε όλες τις άρσεις ασυλίας – Πιο «γαλάζιος» και από τους «γαλάζιους»
- Ολλανδία: Η εισαγγελία ζητά ποινή κάθειρξης 30 ετών για Σύρο που κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
- Εκτόξευση σχεδόν 25% στις τιμές αεροπορικών εισιτηρίων – Σε κλοιό πιέσεων οι εταιρείες
- LIVE: Μπόρνμουθ – Λιντς
- LIVE: Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι
- Εντι Ράμα: «Χιούμορ» η ατάκα για τον Πλάτωνα – Τι είπε για συνυποσχετικό παραπομπής στη Χάγη για ΑΟΖ


